Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Marcel Verreck presenteert tweetalig dubbelboek
Nog meer Straatwijs/Streetwise

Op 7 november a.s. presenteert Marcel Verreck zijn nieuwe tweetalige dubbelboek Nog meer Straatwijs/Streetwise. Dat zal gebeuren tijdens de muzikale talkshow Verreck Zondagmiddag in Theater Diligentia in Den Haag (aanvang 16.30 uur). Nog meer Straatwijs vormt een geheel met Straatwijs, dat in 2009 verscheen. In totaal worden in dit werk 100 Haagse straten, lanen en pleinen geportretteerd, hetgeen een veelkleurig en speels mozaïek van de unieke stad Den Haag oplevert. Extra bijzonder aan deze uitgave is Streetwise, een selectie van 28 door Eke Leertouwer in het Engels vertaalde 'straatwijsjes', speciaal bedoeld voor het groeiende contingent internationale bewoners van Den Haag. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan de bekende Haagse journaliste en 'stadsmens' Joke Korving. Ook zal de nieuwe 'Haagse hit' Straatwijsje van Paul Pleijsier en Marcel Verreck (in bladmuziek opgenomen in het boek) ten gehore worden gebracht. Luister alvast hier naar dit lied!

Na een verblijf van bijna dertig jaar in de hoofdstad keert cabaretier en schrijver Marcel Verreck wegens gezinsvorming terug naar zijn geboortestad Den Haag. Met zijn zoontje Daniël in de kinderwagen herontdekt hij al wandelend de vele gezichten van de Residentie. In zijn veelgelezen column Straatwijs in Den Haag Centraal doet hij daarvan wekelijks verslag.

Nog meer Straatwijs/Streetwise vormt samen met Straatwijs een flonkerend geheel vol humoristische beschouwingen, literaire stadsbeschrijvingen, grappige anekdotes, onverwachte ontmoetingen, oude en nieuwe herinneringen, preciserende kaartjes en vooral ook prachtige foto's, gemaakt door Margo Stam, niet geheel toevallig moeder van Daniël en geliefde van Marcel.

Ook is het een portret van een vader en een zoon, samen wandelend door een nieuw leven. In die groene stad vol verborgen schatten. Waar het altijd waait. Waarin het zo goed verdwalen is.

Nog meer Straatwijs/Streetwise is een rijk boek, een must voor iedereen die van Den Haag houdt of deze wonderbaarlijke stad aan zee beter wil leren kennen.

Marcel Verreck heeft al jaren grote landelijke bekendheid als cabaretier, columnist en schrijver. Van hem verschenen eerder de boeken 'Een Wondermiddel'(2002) en 'Kind van de kust' (2007). Zie ook http://www.marcelverreck.nl

_______________________________________________
einde bericht

Boekhandelsinfo: http://www.artnik.nl/straatwijs2/boekhandel.html Titel: Nog meer Straatwijs/Streetwise
ISBN: 978-94-90548-10-0
NUR: 325
Prijs: E 14,95
Omvang: 176 pagina's deels in full colour, genaaid gebrocheerd ________________________________________________



Ingezonden persbericht