Ingezonden persbericht


Onder embargo tot zondag 7 november 2010


Haarlem, 7 november 2010

Wesley Sneijder stopt kindermisbruik

Wesley Sneijder wordt de nieuwe ambassadeur van stichting Stop Kindermisbruik. Hij gaat zich hard maken voor de strijd tegen kinderprostitutie in Azië en Nederland. 7 november wordt zijn ambassadeurschap feestelijk gelanceerd tijdens het benefietfeest van The Red Sun in Blaricum. Yolanthe is één van de initiatiefnemers van de stichting en tevens ambassadrice.

"Yolanthe zet zich met hart en ziel in voor Stop Kindermisbruik. Ik wil haar graag steunen in de strijd tegen kinderprostitutie. We willen samen onze krachten bundelen om een vuist te maken tegen misbruik van kinderen", aldus Wesley.

Wesley en Yolanthe zullen ook hun internationale netwerk gaan inzetten om zoveel mogelijk kinderen te helpen ontsnappen aan uitbuiting en misbruik.

Stop Kindermisbruik is zeer verheugd over het ambassadeurschap van Wesley. "We vinden het fantastisch dat Wesley zelf contact heeft gezocht en heeft aangeboden om zich samen met Yolanthe in te zetten voor de stichting. Dat getuigt van grote betrokkenheid bij ons werk. Yolanthe en Wesley hebben een enorm bereik niet alleen binnen Nederland maar ook ver daarbuiten. Dat gaat ons werk zeer zeker ten goede komen "aldus Evelien Hölsken, mede-directeur van Stop Kindermisbruik.

Stop Kindermisbruik
In Azië worden elke dag honderdduizenden meisjes gedwongen tot prostitutie. Stop Kindermisbruik bevrijdt deze meisjes en geeft ze een toekomst. Ook in Nederland hebben jaarlijks honderden meiden opvang nodig na hun ontsnapping aan de prostitutie. Arjan Erkel en Yolanthe Sneijder Cabau hebben Stop Kindermisbruik opgericht en zijn tevens ambassadeur. Ook Froukje de Both, John Ewbank, Glennis Grace, Wesely Sneijder en Vivian Reijs zijn ambassadeurs van Stop Kindermisbruik.


---


Noot voor redacties
Noot voor de redactie,