Ingezonden persbericht

Zangeres vraagt aandacht voor huiselijk geweld

Do oefent marathon New York in Amsterdam

Amsterdam, 15 oktober.

Zangeres Do nam vrijdag, aan het slot van week 1 van de publiekscampagne tegen huiselijk geweld 'Nu is het genoeg' deel aan de Nike Run in Amsterdam. Daarmee sloot zij tevens haar trainingsschema af voor de marathon in New York, waaraan Do op 7 november deelneemt, ook om huiselijk geweld onder de aandacht te brengen. 'Mijn loop-conditie is na zeven maanden trainen precies op peil. Tot aan New York is het nu nog een kwestie van bijhouden. Al moet ik kruipend over de finish ik ga 'm uitlopen.'

In New York loopt Do de ruim 42 kilometer in een speciaal runnershirt, waarop de logo's van de Federatie Opvang en de Mutsaersstichting in Venlo, waarvan Do de ambassadrice is. De Federatie Opvang is de branche van maatschappelijke opvang, beschermd & begeleid wonen en vrouwenopvang. De Mutsaersstichting vervult een voortrekkersrol bij de aanpak van huiselijk geweld. Bestuurder Matthieu Goedhart ontwikkelde daartoe een speciaal programma ('Multifocus'), waarvoor de Mutsaersstichting op 25 oktober is genomineerd voor de prestigieuze Hein Roethofprijs.

Aan de marathon in New York nemen op 7 november circa 2500 Nederlanders deel. Wie van hen, net als Do, een gebaar wil maken tegen huiselijk geweld, kan dat doen door in hetzelfde shirt als dat van de zangeres naast haar en aan de zijde van andere bekende Nederlanders de marathon te lopen. Do's runnershirt met daarop de tekst 'Stop Domestic Violence' is dankzij geldbijdragen van de Mutsaersstichting en de Federatie Opvang voor slechts tien euro te koop via www.stopdomesticviolence.nl. Maar ook niet-deelnemers aan de New Yorkse marathon kunnen het shirt (nu al een collectors-item) voor deze lage prijs bestellen.