Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid


Albayrak in de Singelkerk zondag


Datum: Zondag 7 November '10

Tijd: 17.00
Lokatie: Singelkerk, Singel 452

PvdA 2e Kamerlid en voormalig staatssecretaris Nebahat Albayrak spreekt in de Amsterdamse Singelkerk in "de Preek van de Leek" over de fundamenten van de sociaal-democratie onder de werktitel "Hoezo derde weg? Wat is er mis met de eerste?"

Albayrak houdt haar verhaal in het kader van "De Preek van de Leek", een Amsterdams initiatief waarbij aan cabaretiers, columnisten, bestuurders, politici en andere spraakmakers gevraagd wordt eenmalig de kansel te beklimmen om een "preek" te houden.

Albayrak verhoudt zich in haar lekenpreek tot de Wet van Mozes en de ontwikkelingen in het integratiedebat van de afgelopen tien jaar. Haar stelling is dat economische integratie en sociale gerechtigheid onmisbaar zijn voor het functioneren van de democratische rechtsstaat. Muzikale medewerking komt van Projektenkoor Morgenrood en pianist Onno Krijn.

De Preek van de Leek is een intiatief van Abeltje Hoogenkamp, stadspredikant namens de Protestantse Kerk Amsterdam. Toegang gratis, borrel na afloop. Meer informatie: www.depreekvandeleek.nl