Ingezonden persbericht


Succesvolle 17e editie Latin Dance Night

Sterk programma en warme sfeer in De Oosterpoort.

De 17e editie van de Latin Dance Night afgelopen zaterdag in De Oosterpoort Groningen was een groot succes. Ruim 1800 bezoekers bezochten het salsa- en latin festival dat vanwege het zeer sterke programma dit jaar bezoekers uit het hele land trok. Samen met een feestelijke sfeer en succesvol randprogramma was dit één van de beste edities.

Hoogtepunten
In de grote zaal stal de Orquesta Buena Vista Social Club dit jaar de show. De muzikanten van de Buena Vista Social Club zijn voorbeelden van de enorme diversiteit en vitaliteit van de Cubaanse muziek. Samen met het massaal toegestroomde publiek zette de oud gedienden en overige leden van het orkest uit Havana de juiste toon neer voor de rest van de avond met onweerstaanbare ritmes en melodieën. Legende Cheo Feliciano uit Puerto Rico bewees daarna één van de grootste in het genre te zijn. Feliciano staat bekend als één van de zeldzame salsa-zangers met een bariton stem. Zijn diepe stem en snelle improvisatiekunsten maakten hem een favoriet onder het publiek zaterdag.

Verassing van de avond was La Excelencia die een jonge en energieke show bracht waarop hartstochtelijk gedanst werd. De jonge en energieke salsaband uit New York speelt al jaren voor uitverkochte zalen met hun ongepolijste hardcore salsa.

Naast deze drie headliners speelden ook Timbalive (Miami), KiT (Curaçao), La Fiesta (Nederland) en Latin Adventure (Nederland) op de Latin Dance Night.

Meer dan muziek
Naast de vele optredende artiesten was er een uitgebreid randprogramma dat ieder jaar groeit. Gedurende de avond konden bezoekers meedoen aan tal van dansworkshops, genieten van dansdemonstraties, CD's kopen van hun favoriete artiesten, stijlvol Zuid-Amerikaans eten én ideeën opdoen in een heuse dansschoenen winkel.

De Latin Dance Night 2010 bevestigd met zijn sfeer, enthousiast en divers publiek en grote verscheidenheid aan artiesten hét salsa- en latinfeest van Noord-Nederland te zijn. Foto's, video's en meer zijn vanaf woensdag te bekijken op www.latindancenight.nl

//////////////////////////////////////////////




Ingezonden persbericht