FC Utrecht en PSV staan op tegen kanker

07/11/2010 10:38

KWF Kankerbestrijding

Utrecht, 7 november 2010 - Vanmiddag staan FC Utrecht en PSV op tegen kanker. Voorafgaand aan de wedstrijd zullen de supporters in Stadion Galgenwaard worden toegesproken door Hans van Breukelen met het verzoek de strijd aan te gaan tegen kanker en op te gaan staan. Daarmee starten de clubs de actie 'Sta op tegen kanker' van KWF Kankerbestrijding. Beide clubs zijn maatschappelijk partner van KWF Kankerbestrijding.


1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Velen overleven het, maar nog steeds sterven in Nederland vijf mensen per uur aan deze ziekte. Om deze ziekte zo snel mogelijk terug te dringen start KWF Kankerbestrijding de actie Sta op tegen kanker. Als we allemaal de strijd aan gaan, komt de dag dat kanker geen dodelijke ziekte meer is, dichterbij. Hans van Breukelen: "Wanneer deze verschrikkelijke ziekte je treft dan heb je geen keuze. De wijze waarop je er mee omgaat wel!"

Collecte voor KWF Kankerbestrijding

Bij de ingangen van Stadion Galgenwaard wordt er gecollecteerd voor KWF Kankerbestrijding. De opbrengst van deze collecte gaat naar het door FC Utrecht gekozen wetenschappelijk onderzoek in het Utrechts Universitair Medisch Centrum. Dit najaar is het onderzoek gestart met als centrale vraag of fysieke training tijdens de behandeling tegen kanker invloed heeft op de ontwikkeling van de ziekte en het mogelijke genezingsproces.

Ook de wedstrijd PSV - FC Utrecht op 19 maart staat in het teken van de strijd tegen kanker. Bij deze wedstrijd wordt ook gecollecteerd.

Sta op tegen kanker!

Aanstaande woensdag, 10 november om 20:30 uur, zendt de AVRO op Ned.1. de show 'Sta op tegen kanker' ten bate van KWF Kankerbestrijding uit. Zie ook: www.staoptegenkanker.nl. Een indrukwekkende live uitzending waar bekend en onbekend Nederland zich inzet om de strijd tegen kanker aan te gaan. In deze tv-show wordt ook aandacht besteed aan de actie die plaatsvond bij het duel tussen FC Utrecht en PSV in Stadion Galgenwaard.