Politie Groningen

Zondag 7 november 2010

Provincie Groningen, 07-11-2010

Jongeman op straat beroofd

GRONINGEN Een 22-jarige jongeman uit Noordhorn is zaterdagavond rond 22:45 uur aan de Atensheerd in Groningen beroofd. De man had juist gepind en liep terug naar zijn auto. Plotseling werd hij door een man met een steekwapen bedreigd en moest hij zijn geld en waardevolle spullen afgeven. De verdachte ging er op een fiets vandoor. Het slachtoffer zette de achtervolging in, maar raakte de verdachte kwijt toen hij verderop bij iemand achterop een scooter sprong. Het zou gaan om een licht getinte jongeman van ongeveer 1.65 m lang. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving.

Bij de zoektocht naar de daders van de beroving zag een motoragent een scooterrijder op het fietspad van de Beneluxweg. De scooterrijder ging er bij het zien van de agent gelijk van door. Een achtervolging was het gevolg. Uiteindelijk kon de 16-jarige scooterrijder uit Groningen in de St. Eustachiusstraat tot stoppen worden gebracht. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij had de scooter van zijn moeder zonder toestemming meegenomen. De jongen bleek uiteindelijk niets met de beroving te maken te hebben. Hij heeft bekeuringen gekregen voor rijden zonder rijbewijs en rijden over het trottoir. De scooter wordt nog aan nader onderzoek onderworpen om te kijken of hij opgevoerd is.

Auto tegen boom

SAUWERD Bij een eenzijdig verkeersongeval zijn zaterdagavond twee personen gewond geraakt. Een 63-jarige automobilist uit Winsum reed over de N361 van Groningen richting Winsum. In een moment van onoplettendheid belandde hij in de rechter berm en botste frontaal op een boom. Zowel de bestuurder als de 61-jarige passagier (v) zijn met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Aanhouding voor drugsbezit

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag op de Schoolholm in Groningen een 47-jarige man uit Winschoten en een 54-jarige man uit Groningen aangehouden. Een passant had gezien dat het tweetal in de auto zat te gebruiken en waarschuwde de politie. De politie trof de mannen aan in een auto op een invalidenparkeerplaats. Bij controle bleken ze in het bezit te zijn van 2 gram heroïne en enkele gebruikersartikelen. Beiden zijn aangehouden. De drugs is in beslag genomen. Het tweetal mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist gewond na botsing vrachtauto

GRONINGEN Een 22-jarige automobilist uit Groningen is zaterdagnacht gewond geraakt, toen hij tegen een geparkeerde vrachtauto botste. De jongeman verklaarde dat hij over het Skagerrak reed en de stoeprand raakte. Daarna werd hij gelanceerd en kwam tegen de vrachtwagen tot stilstand. Hij is met pijn aan zijn been overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhouding na mishandeling

GRONINGEN De politie heeft zaterdagmiddag in de Waagstraat in Groningen een 48-jarige Stadjer aangehouden. De man had zonder aanleiding een 45-jarige plaatsgenoot proberen te slaan. De 45-jarige stond voor een winkelpand, toen hij werd aangesproken door de 48-jarige. Toen hij niet kon verstaan wat er was gezegd, begon de 45-jarige ineens te slaan. Omstanders schoten te hulp en konden de 45-jarige in bedwang houden en overdragen aan de gealarmeerde politie. De man is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongedame aangehouden na vuistslag

APPINGEDAM Een 17-jarige jongedame uit Farmsum is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Ze wordt ervan verdacht een eveneens 17-jarige jongedame uit Siddeburen te hebben mishandeld. Ze zou na een woordenwisseling een vuistslag in het gezicht van het slachtoffer hebben gegeven. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis met pijnklachten aan neus en nek. Op basis van getuigenverklaringen kwam de politie achter de identiteit van de verdachte. Zij kon in haar woning worden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Diverse mankementen auto

GRONINGEN Een 23-jarige automobilist uit Harlingen heeft zaterdagmiddag vier bekeuringen gekregen. De man werd op de Zonnelaan in Groningen gecontroleerd. Bij controle van de auto bleek er sprake te zijn van twee gladde voorbanden, een lekke uitlaat, een gescheurde voorruit, een verlopen APK en een kapotte richtingaanwijzer. Voor de
richtingaanwijzer heeft de man een waarschuwing gekregen, de overige feiten zijn beboet.

Fietser gewond bij aanrijding

WESTEREMDEN Een 63-jarige fietser uit Appingedam is zaterdagmiddag gewond geraakt. De man fietste over de Bredeweg in Westeremden. Op het moment dat een 34-jarige automobilist uit Loppersum de man wilde inhalen, maakte de fietser ineens een slingerende beweging. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken, waardoor een aanrijding ontstond. De fietser is met onder anderen hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Laptopdief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft in de vroege zondagochtend een 20-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Agenten zagen de man samen met een kameraard over de Hereweg lopen met een laptop onder de arm. Juist op dat moment kwam een melding binnen dat in een woning aan de Emmastraat in Groningen twee mannen waren binnen gedrongen en er met een laptop en twee telefoons vandoor waren gegaan. Daarop zette de politie de achtervolging in. De 20-jarige kon, inclusief de telefoons, worden aangehouden. Zijn kameraad, met laptop, wist ondanks inzet van politiehonden te ontkomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Tasjesdief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft zaterdagavond een 30-jarige tasjesdief aangehouden. De man had zaterdagmiddag in de Sint Jansstraat een handtas met daarin een camera van een fietsstuur weggenomen. s Avonds bood hij de camera op de Grote Markt te koop aan aan passanten. Eén van de passanten vertrouwde het niet en waarschuwde de politie. Op basis van het signalement en de camera kon de man worden gelinkt aan de eerdere tasjesroof. Hij is aangehouden. De tas en de camera konden worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De verdachte kon na verhoor het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden na huiselijk geweld

SAPPEMEER Een 43-jarige man uit Nieuwolda is zaterdagavond aan de Nageljongen in Sappemeer aangehouden. Twee passanten hadden gezien dat de man voor een woning een vrouw aan het slaan was. Ze hebben beiden uit elkaar gehaald en de man overgedragen aan de politie. De vrouw verklaarde later dat de man, haar ex-vriend, haar woning was binnengedrongen door een ruit te vernielen. Toen de vrouw haar ex uit de woning wilde hebben, werd zij bij haar nek gegrepen en geslagen. De verdachte is aangehouden voor vernieling, mishandeling en huisvredebreuk. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding in familieconflict

GRONINGEN De politie heeft zaterdagochtend op de Eilardaheerd in Groningen een 37-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 29-jarig familielid te hebben bedreigd en bij de keel te hebben gegrepen. De aanleiding voor het conflict ligt vermoedelijk in de relatiesfeer. De man is ingesloten voor nader onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zaterdag 6 november op diverse plaatsen op snelheid.


- Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 928, aantal overtredingen: 158, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1115, aantal overtredingen: 121, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.