Politie Gelderland-Zuid

101107 Grote integrale veiligheidscontrole

Nijmegen, 07-11-2010 o Zaterdagavond en -nacht is door de politie in Nijmegen een grote integrale veiligheidscontrole gehouden. Dit gebeurde in samenwerking met het team Verkeershandhaving, de technische recherche, de Belastingdienst, Douane, Parketpolitie, de inspectie voor Verkeer en Waterstaat en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) met een drugshond.

De controle werd uitgevoerd van zaterdag 23 uur tot zondagochtend 6 uur en vond plaats op het Kelfkensbos. De bijzonderheden staan onderverdeeld per specialisme.

59 verkeersovertredingen
Politieagenten controleerden 593 bestuurders op alcoholgebruik. 13 van hen overtraden het wettelijk maximum van 220 ugl. met als hoogste resultaat 660 ugl. In totaal zijn 59 overtredingen bekeurd. Dit betreft onder andere het rijden zonder de juiste verlichting (15), niet tonen van een geldig rijbewijs (11), tegen de richting inrijden (3) en het niet dragen van de autogordel (4).

Twee voetgangers die de ingerichte controlestraat passeerden, dachten een verlichte wegafzetting als voetbal te kunnen gebruiken en meenemen. Het duo werd op de Voerweg aangetroffen, waarbij een aan het wildplassen was. Deze 16-jarige verdachte is aangehouden met in zijn rugzak de flashlight.

Deze nacht zijn meer wildplassers bekeurd; in totaal 5.

Oude boetes en kentekens
De parketpolitie scande met haar voertuig kentekens van passerende autos met als doel het achterhalen van openstaande justitiële vonnissen of boetes en belastingschulden. Een bestuurder bleek nog een boete te moeten betalen van 11 honderd euro. Hij heeft ter plaatse betaald. De douane heeft proces-verbaal opgemaakt voor misbruik van een handelaarskenteken (250 euro), voor het rijden met een geschorst kenteken (600 euro) en daarnaast de auto van een fiscale wanbetaler in beslag genomen.

Bolletjes
De drugshond die deze nacht snuffelde, had ook beet. Een man is aangehouden voor het in bezit hebben van 11 bolletjes harddrugs.

Chauffeur zonder rijbewijs
16 taxichauffeurs zijn gecontroleerd op hun papieren; 11 overtredingen zijn daarbij bekeurd. Een taxi is buiten gebruik gesteld omdat de chauffeur nog een boet had te betalen van 1850 euro. Een ander is bekeurd omdat hij helemaal geen rijbewijs had. Twee bestuurders moesten elk 950 euro betalen omdat zij hun rittenstaat niet hadden ingevuld. Een niet ingevulde werkmap leverde dit keer nog een waarschuwing op; de volgende constatering kost 220 euro.
Een taxibestuurder is aangehouden omdat hij niet wilde meewerken aan de vorderingen tot het onderzoek. Hij bleek daarnaast in zijn taxi een busje verboden pepperspray te hebben. (1)

Laatst gewijzigd 07-11-2010 11:24 | © Regio Gelderland-Zuid |