Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 07-11-2010

Politie stelt onderzoek in na overlijden 41-jarige Tilburger

OISTERWIJK: De politie stelt in onderzoek naar de omstandigheden van het overlijden van een 41-jarige inwoner van Tilburg. De man werd zaterdagmorgen 6 november 2010 omstreeks 08.15 uur dood aangetroffen in een personenauto. De auto stond geparkeerd aan de Pannenschuurlaan in Oisterwijk.
Om duidelijkheid te krijgen over de exacte doodsoorzaak startte de politie een onderzoek. Daarbij werd de omgeving waar het slachtoffer aangetroffen werd afgezet voor een sporenonderzoek. Ook werd er een woning doorzocht. De politie benadrukt dat er geen aanwijzingen zijn die duiden op een geweldsmisdrijf. Vermoedelijk is de 41-jarige man overleden nadat hij onwel werd. De omstandigheden waaronder dat gebeurde zijn reden voor nader onderzoek.

Man raakt gewond bij straatroof

TILBURG: In de nacht van zaterdag 6 november op zondag 7 november 2010 raakte een 35-jarige man uit Tilburg gewond bij een straatroof.

Het slachtoffer liep rond 01.00 in de Koopvaardijstraat. Daar werd hij beroofd door drie nog onbekende personen. Dat gebeurde terwijl hij liep te sms-en met zijn smartphone. De man werd geschopt en geslagen door zijn belagers. Hij raakte daarbij zijn mobiele telefoon en zijn horloge kwijt. Een getuige zag het criminele drietal vanuit de
Koopvaardijstraat rechtsaf in een steegje in rennen. Het slachtoffer ging per ambulance naar het ziekenhuis voor medische observatie. Hij had zichtbaar letsel in zijn gezicht en schaafwonden op zijn rug opgelopen.

TILBURG: Eerder op de avond (zaterdag 6 november) werd een 40-jarige man uit Horn ook slachtoffer van drie straatrovers. De man wilde omstreeks 23.00 uur in zijn auto wegrijden uit de Offenbachstraat. Op dat moment werd het portier opengetrokken en dreigde een onbekende man met een mes. Onder dreiging van het mes moest het slachtoffer zijn geld afgeven. De dader was in gezelschap van nog twee andere mannen. Het trio rende weg in de richting van de Von Suppestraat. Het 40-jarige slachtoffer raakte niet gewond en meldde zich bij het politiebureau. Daar werd meteen een aangifte van hem opgenomen, terwijl de meldkamer diverse eenheden naar de plaats van het delict stuurde.

Agenten houden toezicht op stappubliek Tilburg

TILBURG: De politie hield in de nacht van zaterdag 6 november op zondag 7 november 2010 toezicht in het horecagebied van de Tilburgse
binnenstad. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers in. Het centrum van Tilburg werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van het cameratoezicht. De politie verrichtte tijdens het horecatoezicht in totaal vijf personen:


- 1x mishandeling (31-jarige man uit Oosterhout)

- 1x verstoring openbare orde (22-jarige man uit Tilburg

- 1x belemmering politie tijdens arrestatie (23 jarige Tilburger)
- 1x mishandeling (39 jarige inwoner van Tilburg)

- 1x belediging politie agenten ( 21-jarige man uit Swolgen) De twee geweldplegers zijn in het belang van de verdere onderzoeken in verzekering gesteld en ingesloten (project "Weekendje weg").

Verder trad de politie op tegen: wildplassen (6x), openbare
dronkenschap (2x), glaswerk op straat (4x), baldadig gedrag (3x), drugsgebruik (2x), weigeren om te vertrekken bij wanordelijkheden (1x) diverse verkeersovertredingen (6x).

Uitgaan in Tilburg is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek. De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet.

Politie arresteert geweldpleger

TILBRUG: Een 43-jarige man uit Tilburg werd zaterdag 7 november 2010 om 00.30 uur na het plegen van mishandeling tegen vier vrouwen.

Het geweld vond plaats op een bedrijfsfeestje. Om nog onbekende reden kreeg de verdachte ruzie. Hij duwde daarbij zijn dochter (20) tegen de grond. Toen een andere jonge vrouw (23) tussenbeide wilde komen, moest zij twee stompen incasseren. Ook een andere vrouw (48) kreeg klappen van de man. Even later sloeg de verdachte ook zijn echtgenote die op het feest aanwezig was. De vrouw viel tegen de grond en de verdachte ging er vandoor. De slachtoffers hebben aangifte gedaan tegen de verdachte. De 54-jarige echtgenote gaf daarbij aan vaker te zijn mishandeld door haar man.
De gewaarschuwde agenten wisten hem snel te achterhalen. Hij liep op de Zevenheuvelenweg en reageerde naar de politie ook agressief. Er kwam geweld aan te pas om de beschonken man in te rekenen. Hij is vervolgens overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 07-11-2010 11:35 | © Regio Midden en West Brabant |