Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 en 7 november 2010

Marije Versteeg: 053-4555588

Jongen mishandeld door groep

Rijssen

Vrijdagavond 5 november is een 16-jarige jongen uit Rijssen mishandeld door een groep jongens. Twee jongens zijn aangehouden en in verzekering gesteld.

De 16-jarige jongen stond met zijn vriendin voor een drogist aan het Hogepad in Rijssen. Terwijl zij daar stonden, werden zij lastiggevallen door drie jongens. De jongens daagden de 16-jarige jongen uit. De 16-jarige en zijn vriendin zijn met de fiets weggereden richting de Bouwstraat. Daar werden zij vervolgens tegengehouden door een groep jongens die om hen heen kwam staan. De 16-jarige jongen werd mishandeld. Nadat een getuige de groep uit elkaar haalde, vertrok de groep en konden de jongen en zijn vriendin naar huis gaan.

Agenten zijn met de 16-jarige jongen naar het centrum gereden. Daar herkende de 16-jarige twee jongens die hem hadden mishandeld. Het betreft een 14-jarige jongen uit Nijverdal en een 15-jarige jongen uit Rijssen. Beide jongen zijn aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie sluit niet uit dat meerdere aanhoudingen zullen volgen. (2010100186)

Wegpiraat aangehouden

Haaksbergen

Zaterdagmorgen 6 november wilden surveillerende agenten een automobilist controleren op de Lansinkstraat. De automobilist probeerde echter te vluchten. De agenten zetten de achtervolging in via de Lansinkstraat, de Werfheegde, de Zieneschstraat en de Middelhuisstraat. Uiteindelijk kon de bestuurder, een 46-jarige man uit het Gelderse Gelselaar, staande worden gehouden op de A. Cuyplaan. Omdat de man tijdens de achtervolging een snelheidsovertreding van 50 km/u had begaan, werd zijn rijbewijs ingevorderd. (2010100198)

Twee inbrekers aangehouden

Almelo

Vrijdagmiddag 5 november zijn omstreeks 16.30 uur twee Almeloërs aangehouden voor poging inbraak. Beiden zijn in verzekering gesteld.

Iets voor 16.00 uur kreeg de politie melding dat iemand twee knapen over een hek had zien klimmen bij een woning aan de G.B. Vloedbeldlaan in Almelo. De twee knapen zouden zich verdacht ophouden achter de woning. Ter plaatse gekomen, gaf de melder de signalementen op van de twee personen. Agenten hebben in de omgeving uitgekeken naar het tweetal en troffen twee knapen aan op de Meulenbeldlaan. Omdat het tweetal voldeed aan het signalement, werden zij aangehouden voor poging inbraak. Zij zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010100140)

Fietser gewond

Hengelo

Vrijdag 5 november raakte omstreeks 13.30 uur een 26-jarige Hengeloër gewond bij een aanrijding. De Hengeloër fietste op de Anthoniusstraat in Hengelo, gaande in de richting van de Berfloweg. Op de kruising met de Berfloweg kwam hij in aanrijding met een voor hem van links komende 65-jarige automobilist uit Hengelo. De 26-jarige Hengeloër is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010100053)

Fietsster gewond bij aanrijding

Hengelo

Vrijdagavond 5 november raakte omstreeks 18.30 uur een 18-jarige fietsster uit Hengelo gewond bij een aanrijding. Dit gebeurde op de kruising Beethovenlaan / P.C. Hooftlaan in Hengelo.

De 18-jarige fietsster fietste op de Beethovenlaan in Hengelo. Bij de kruisting met de P.C. Hooftlaan wilde zij vermoedelijk recht oversteken. Hierbij verleende zij geen vorrrang aan een 36-jarige Enschedese bestuurder van een bestelbus, die op de P.C. Hooftlaan reed. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 18-jarige raakte hierbij gewond en is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. (2010100155)

Vrouw gewond bij eenzijdige aanrijding

Nijverdal

Vrijdagmiddag 5 november raakte een vrouw uit Nijverdal gewond bij een eenzijdige aanrijding. Dit gebeurde omstreeks 15.15 uur op de Bugemeester H. Boersingel in Nijverdal. De vrouw kwam vanuit Rijssen en reed in de richting van Nijverdal. Op de weg lag een flink oliespoor. Hierdoor is de vrouw aan het slingeren geraakt. Hierdoor verloor zij de controle over haar voertuig. Zij kwam met de auto in de linkerberm terecht en kwam uiteindelijk in de sloot tot stilstand. De vrouw is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010100147)

Meisje gewond bij aanrijding

Hengelo

Vrijdag 5 november raakte een 15-jarig meisje uit Hengelo gewond bij een aanrijding op de rotonde Salamanderstraat / Deurningerstraat in Hengelo. Zij fietste op de fietsstrook van de rotonde, komende uit de richting van de Bronforelstraat. Op de rotonde kwam zij in aanrijding met een 33-jarige automobilist uit Hengelo die de rotonde op wilde rijden en het 15-jarige meisje over het hoofd zag. Het meisje raakte bij de aanrijding gewond en is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010100005)

Ongeval A35

Borne

Vrijdagmiddag 5 november vond omstreeks 15.30 uur een ongeval plaats op de A35 Tussen Hengelo en Almelo.

Op de uitvoegstrook in de richting Almelo-Zuid stonden twee automobilisten stil in verband met de drukte op de uitvoegstrook. Een derde bestuurder die de afslag wilde nemen, zag te laat dat het verkeer op de uitvoegstrook stilstond en botste hierdoor tegen de achterste automobilist. Deze botste tegen de automobilist die daarvoor stond. De bijrijder van de achterste stilstaande auto raakte gewond en is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ook de automobilist die aan kwam rijden raakte gewond bij het ongeval. Ook hij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Als gevolg van dit ongeval is gedurende ongeveer 1,5 uur een file ontstaan op de A35 en de A1. (2010100139)

Huisverbod uitgereikt

Goor

Een 42-jarige man uit Goor heeft zaterdag 6 november een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling tegen zijn vrouw. (2010100233)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Man beroofd bij geldautomaat, politie zoekt getuigen

Enschede

Een 28-jarige Enschedeër is zondagmorgen 7 november beroofd toen hij had gepind bij een geldautomaat aan de Burgemeester M. van Veenlaan in Enschede.

De man stond omstreeks 00.30 uur bij de geldautomaat, toen er twee gemaskerde personen bij hem kwamen staan en hem om geld vroegen onder bedreiging van iets wat op een vuurwapen lijkt. De man heeft geld gegeven, waarop de mannen er vandoor gingen.

Het volgende signalement van de daders is bekend: Dader 1:
. Jongeman van ca. 15-17 jaar oud; . Ca. 1.67 m. lang;
. Normaal postuur;
. Zwart haar;
. Droeg een zwarte of grijze gebreide muts; . Droeg een felrode fleecestoffen shawl voor neus en mond; . Zwart glad stoffen jack.

Dader 2:
. Jongeman van ca. 15-17 jaar oud; . Ca. 1.77 - 1.80 m. lang;
. Slank, mager postuur;
. Zwart haar, kort model;
. Droeg een shawl voor neus en mond; . Droeg een grijze fleecestoffen trui of vest.

De politie verzoekt mensen die mogelijk iets hebben gezien van de beroving, of die weten wie deze personen zijn, contact op te nemen met Politie Twente. Dit kan door te bellen naar 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (2010100435)

---- --