Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.25 uur

Utrecht, 07-11-2010

Duitser aangehouden op verdenking van poging doodslag

WADDINXVEEN/UTRECHT - De politie heeft zaterdagochtend 6 november een 18-jarige automobilist uit Duitsland aangehouden op verdenking van poging doodslag op een agent van het politiekorps Utrecht. De agent zag de automobilist met ongeveer 180 km/uur over een trajectcontrole (A12 De Meern Woerden) rijden en wilde hem op de A12 bij Bodegraven in de richting van Den Haag controleren. De agent gaf een volgteken, maar deze werd genegeerd door de automobilist. De automobilist probeerde de agent van de weg te rijden en ramde daarbij de politieauto. Net voor Waddinxveen stopte de automobilist zijn voertuig en reed met volle vaart achteruit op de politieauto. Nadat hij even naar voren had gereden reed hij nogmaals achteruit met de bedoeling tegen de agent te rijden die zojuist uit de politieauto was gestapt. Op dat moment schoot de agent meerdere keren op de auto. De automobilist stapte uit de auto waarna de agent hem kon aanhouden. De automobilist is niet gewond geraakt door de schoten, wel is hij voor behandeling aan een kleine wond overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De agent raakte gewond aan een voet. De recherche van het politiedistrict Gouwe IJssel van Politie Hollands Midden doet verder onderzoek. De verdachte zit nog vast. Uit onderzoek blijkt dat de auto met Duits kenteken van diefstal afkomstig is. De Rijksweg A12 is vanaf de splitsing A12/A20 bij Waddinxveen rond 03.00 tot 05.30 uur afgesloten geweest voor onderzoek. Beide voertuigen zijn weggesleept.

Straatrovers gepakt

UTRECHT Vrijdagmiddag 5 november rond 17.30 uur werden politieagenten naar de Van Bijnkershoeklaan gestuurd voor een gepleegde beroving. Twee jongens hadden de laptop van een 12-jarig Utrechts meisje gestolen. De politie hield na een kort onderzoek de twee verdachte jongens van 13 en 14 jaar aan op de Brauuwlaan. Het jonge duo uit Utrecht is ingesloten op het politiebureau voor verhoor. De ouders zijn in kennis gesteld.

Poging diefstal pinautomaat

UTRECHT Vrijdagavond5 november rond 19.30 uur rende een man met een bivakmuts een supermarkt aan de Plantage binnen. Hij rende direct naar de pinautomaat toe en begon met gereedschap aan de automaat te wrikken. Omdat het de man niet snel genoeg lukte om de kluis te openen, vluchtte hij weer de winkel uit. De man vluchtte weg in de richting van de Royaards van den Hamkade gevlucht waar hij waarschijnlijk op een scooter is gestapt. De politie heeft de man helaas niet kunnen aanhouden in de omgeving. De politie zet het onderzoek naar de dader voort en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aangehouden inbrekers

UTRECHT Vrijdagavond 5 november rond 21.10 uur werd de politie naar de Van Eysingalaan gestuurd. Getuigen meldden dat een man aan het inbreken was in een woning. De politie hield na een kort onderzoek in de omgeving een 36-jarige man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De man, een bekende veelpleger, is aangehouden en ingesloten op het politiebureau. De man gaat mogelijk een ISD-traject in (voor stelselmatige daders).

De volgende dag, zaterdagmiddag 6 november, hield de politie voor een bedrijfsinbraak een 38-jarige Utrechter aan. Een medewerker van een kantoor aan de Budapestlaan betrapte de man rond 12.15 uur en waarschuwde de beveiliging. De man ontsnapte maar de inmiddels gealarmeerde politie wist de verdachte bij de Siriusstraat aan te houden. Hij is ingesloten op het politiebureau voor verhoor.

Aangehouden velgendief

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 6 november werd de politie rond 02.30 uur naar de Kemal Ataturkstraat gestuurd. Er zou iemand wielen en velgen van een auto hebben gehaald. Daar aangekomen trof de politie een 21-jarige Utrechter aan met zwart bevuilde handen. In zijn auto lagen velgen, zeer vermoedelijk de gestolen velgen. De man, een bekende veelpleger, is aangehouden voor diefstal en ingesloten op het politiebureau. De politie trof in de auto van de veelpleger onder meer bivakmutsen en een inbrekersgereedschap aan. Die goederen zijn in beslag genomen.

Straatroof

UTRECHT Zaterdagavond rond 21.15 uur is een 15-jarig meisje uit Utrecht op de Kapteynlaan ter hoogte van winkelcentrum De Gaard beroofd van haar telefoon en fiets. Het slachtoffer fietste met een ander meisje langs een bushokje waar een groepje van 7 tot 10 jongens liep. Eén van de jongens trapte het meisje van haar fiets waardoor zij op de grond viel. Ze werd van haar telefoon en fiets beroofd. Het andere meisje (15 jaar en afkomstig uit Weesp) kreeg een klap met een stok, maar van haar werden geen spullen gestolen.

De politie onderzoekt de beroving en vraagt getuigen of mensen die meer weten over de beroving contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Signalement jongens:

De meeste jongens uit het groepje droegen jassen met bontkragen en hadden een spijkerbroek aan. Twee jongens waren blank, de rest had een licht getinte huidskleur.

Straatrace

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 7 november zagen politieagenten dat twee automobilisten ter hoogte van de Kaatstraat een wedstrijdje hielden. De politie zette de achtervolging in en hield de bestuurder (een 18-jarige Nieuwegeiner) van één van de autos aan. In de auto trof de politie inbrekersgereedschap aan en goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn (o.a. kleding en een spelcomputer). Deze goederen zijn evenals de auto in beslag genomen. De bijrijder, een 19-jarige Utrechter, is ook aangehouden. Hij had een identiteitsdocument in zijn bezit die niet van hem was.

Beide mannen zijn ingesloten op het politiebureau voor nader onderzoek.