Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid

Utrecht, 07-11-2010

Poging diefstal uit schuur

AMERSFOORT - In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 november betrapte een bewoner van de Kortenaerstraat in Amersfoort een man op een poging tot diefstal.

Rond 03.30 uur werd de 60-jarige bewoner wakker van gerommel bij zijn schuur. Hij liep de achtertuin in en zag een man met twee fietsen en gereedschap zijn poort uitlopen. Eén van de fietsen en het gereedschap waren van de bewoner. Toen de verdachte de man zag, liet hij alles vallen en rende weg. De bewoner is nog achter de verdachte aangerend en heeft de politie een goed signalement kunnen geven. Het betreft een man met blanke huiskleur, rond 30 jaar oud en 1.85 meter lang. De man had donker haar, donkere ogen en een slank postuur. Die nacht droeg hij een blauw/wit geblokt jack.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze poging tot diefstal. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland Zuid, tel.: 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.

Bedreigd en beroofd van telefoon

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november is een man op de Ad Arnhemse Poortwal met een mes bedreigd en beroofd van zijn telefoon.

Het 18-jarige slachtoffer uit Soest verklaarde rond 03.00 uur over de Ad Arnhemse Poortwal te lopen toen hij een groepje jongens zag aankomen die voor hem kwam staan. De jongens bedreigden hem met een mes en wilden zijn telefoon hebben. Die heeft hij afgestaan.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland Zuid, tel.: 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.