Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.20 uur

Utrecht, 07-11-2010

Snelheidscontroles

ZEIST/DE BILT Op vrijdagmiddag 5 november vonden twee snelheidscontroles plaats op de Amersfoortseweg in Zeist en de Utrechtseweg in De Bilt. Van ruim 3.300 voertuigen werd de snelheid gemeten en 250 bleken te hard te rijden.

Tussen 13.30 en 17.00 uur controleerden agenten de snelheid op de Amersfoortseweg in Zeist met behulp van een radar. Op deze weg is de maximum toegestane snelheid 80 km per uur. 112 voertuigen bleken zich niet aan deze snelheid te houden. Tussen 14.30 en 17.00 uur vond een controle plaats op de Utrechtseweg in De Bilt. Van ruim 2.300 passerende voertuigen werd de snelheid gemeten. 138 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km per uur.

Groep beledigt agenten

ZEIST In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november uitte een groep in de Tweede Dorpsstraat beledigende woorden naar twee agenten.

Omstreeks 04.30 zagen agenten op mountainbikes een groep van tien man hangen aan het einde van de Tweede Dorpsstraat. De groep uitte beledigingen tegen de agenten. Eén van de agenten liep op een man uit de groep af die daarop werd afgeschermd door twee anderen. Er ontstond een dreigende situatie. Andere agenten kwamen ook aanrijden en twee verdachten werden aangehouden. Camerabeelden van het aanwezige cameratoezicht moeten uitwijzen of nog meer omstanders als verdachte kunnen worden aangemerkt.