Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 07-11-2010

Politie houdt toezicht op stappers in Breda

BREDA: De politie hield in de nacht zaterdag 6 november op zondag 7 november 2010 toezicht in het horecagebied van het Bredase centrum. Naast geüniformeerde agenten te voet, zette de politie bikers in. Het horecagebied werd, zoals gebruikelijk, tevens in de gaten gehouden door middel van cameratoezicht. Het was erg druk voor de politie. Dat kwam o.a. door een afterparty in de Bredase binnenstad na afloop van een vechtsportgala (met circa 1.100 bezoekers) elders in de stad.

Rond 04.00 uur moest de politie de wapenstok ter hand nemen om twee agressieve groepen uit elkaar te houden op de Havermarkt, op de kop van de Haven en in de Potkanstraat.
Tijdens het tumult werden drie personen opgepakt. Gedurende de avond en nacht verrichtte in totaal zeven arrestaties

- 1 x verstoren penbare orde en bezit ghb

- 1 x gezocht persoon

- 1 x baldadigheid

- 1 x mishandeling

- 3 x belediging politie
De geweldpleger is het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten (project "Weekendje weg")

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het publiek.
De politie houdt toezicht en treedt op bij het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, wapenbezit drugs- en overmatig alcoholgebruik. Bij dit soort overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan, maar streng en doortastend als het moet.

Gewonden bij verkeersongevallen

PRINSENBEEK: Op zaterdagavond 6 november 2010 vond er een frontale aanrijding plaats op de Vianendreef in Prinsenbeek. Het ongeluk gebeurde omstreeks 21.45 uur toen een bestelbus frontaal tegen een tegemoetkomende personenauto botste.

De bestelbus werd bestuurd door een 41-jarige man uit Breda. Hij raakt niet gewond. Hij moest wel naar het ziekenhuis overbracht worden omdat hij zwaar onder invloed van verdovende middelen was. In het ziekenhuis is een bloedproef van hem afgenomen en werd zijn rijbewijs meteen ingevorderd. Zijn bijrijder, een 33-jarige man uit Breda kwam met schrik vrij en werd in het politiebureau verhoord over de toedracht van het ongeval.
De personenauto (een Suzuki Alto) werd bestuurd door een 75-jarige vrouw uit Breda. Zij raakte ernstig gewond en zat bekneld in haar auto. Een gewaarschuwde traumahelikopter kon door de slechte
weersomstandigheden niet ter plaatse gekomen. In plaats daarvan kwam een mobiel medisch traumateam naar de plaats van het ongeval om te helpen bij de bevrijding en stabilisatie van het slachtoffer.

BREDA: Eerder op de dag raakte een fietser 61) gewond bij een
aanrijding op de Groenedijk.
Het ongeluk gebeurde zaterdagmiddag 6 november 2010 om 13.50 uur. Het slachtoffer kwam op zijn fiets vanuit de Zomergemstraat en verleende vermoedelijk geen voorrang aan een naderende automobilist. De automobilist reed over de Groenedijk. Ik kwam komende vanuit de richting winkelcentrum Moerwijk en rijdende richting Terheijdenseweg. Er ontstond een ongeval waarbij de fietser ernstig gewond raakte. Ambulancepersoneel heeft de 61-jarige Bredanaar naar het ziekenhuis overgebracht. Hij had een hersenschudding opgelopen.
De 44-jarige automobilist uit Breda werd door de politie gearresteerd. De verplicht APK van zijn auto was namelijk sinds augustus verlopen. Op het afkeurrapport stond vermeld dat auto o.a. was afgekeurd vanwege technische mankementen aan d reminrichting. Het voertuig werd in beslag genomen.
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten fotos van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Identiteit overleden man bekend

BREDA De identiteit van de overleden man die vrijdagavond 5 november 2010 aan de Salesdreef met zijn auto te water raakte is bekend. Het ging om een 93-jarige man uit Dongen. Op basis van onderzoek gaat de politie er van uit dat het een noodlottig ongeluk is geweest. Het slachtoffer is vermoedelijk door een ongeval in het kanaal terecht gekomen en vanwege zijn hoge leeftijd niet tijdig de auto kunnen verlaten.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 07-11-2010 13:27 | © Regio Midden en West Brabant |