Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 13.30 uur

Utrecht, 07-11-2010

Twee slachtoffers van mishandeling en vernieling

HOUTEN In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 november werd een 16-jarige jongen mishandeld en tevens werd zijn fiets vernield. Ook een 18-jarige man werd mishandeld. De politie heeft twee verdachten aangehouden.

De 16-jarige jongen uit Houten fietste rond 23.30 uur door het tunneltje bij Raaigras in Houten toen hij werd tegengehouden door een 16-jarige jongen uit de groep. Het slachtoffer kon niet wegkomen en kreeg van een tweede verdachte een klap in het gezicht. Twee meisjes uit de groep zouden vernielingen hebben toegebracht aan de fiets.

Rond dezelfde tijd kwam een tweede slachtoffer aangifte doen bij de politie. Deze 18-jarige man uit Houten was op dezelfde plek in elkaar geslagen.

De politie heeft op aanwijzing van de beide slachtoffers twee van de verdachten kunnen aanhouden en heeft de zaak verder in onderzoek.

Aanrijding tussen fietser en bromfietsster

NIEUWEGEIN Rond het middaguur reden een fietser en een bromfietsster over de Nedereindseweg toen zij elkaar aanreden. Beide raakten gewond.

De 84-jarige fietser uit Nieuwegein kwam vanaf het voetpad Dukatenburg en verleende geen voorrang aan de 17-jarige bromfietsster uit Nieuwegein die over het fietspad reed. Beide vielen op de grond. De fietser werd door een ambulance meegenomen in verband met een hoofdwond. De bromfietsster was gewond aan haar hand maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Camper en auto uitgebrand

VIANEN Op de Kanaalweg brandden een camper en een auto in de vroege ochtend van zondag 7 november volledig uit.

Toen de politie omstreeks 05.30 uur ter plaatse was stond de camper volledig in brand en ook de auto ernaast was aan het smeulen. De brandweer was ook snel ter plaatse en heeft beide voertuigen geblust. Ze zijn compleet uitgebrand.

De politie heeft de zaak in onderzoek en sluit brandstichting niet uit. De politie is op zoek naar eventuele getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.: 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.

Alcoholcontroles

IJSSELSTEIN/NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november hielden politieagenten een alcoholcontrole op het Nelson Mandelaplein in IJsselstein. Vier bestuurders werden aangehouden. In Nieuwegein werd op zaterdagavond 6 november ook een alcoholcontrole gehouden.

Tijdens de alcoholcontrole in IJsselstein werden ruim 600 bestuurders gecontroleerd. Het hoogst gemeten promillage was 540 ug/l. In Nieuwegein werden 704 blaastesten afgenomen en geen van de bestuurders werd aangehouden.