Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 7 november

Hoorn, 07-11-2010 o 14.15 uur

Man aangehouden voor overval op slijterij

Hoorn, vrijdag 5 november

Een 19-jarige man uit Hoorn is vrijdagavond om 21.00 uur aangehouden in zijn woning voor een overval op een slijterij. Deze slijterij op de Huesmolen werd rond 18.00 overvallen. De verdachte was de winkel binnen gekomen en wilde een fles drank kopen. Hij had echter geen geld bij zich en ging weer weg. Toen even later de medewerkers spullen aan het uitpakken waren stond de man opeens weer binnen. Ditmaal met een mes waar hij mee dreigde. Hij wilde geld hebben en haalde geld uit de kassa. Hierna veriet hij de slijterij.

De politie kon de verdachte achterhalen aan de hand van het signalement. Hij werd aangehouden in zijn woning. Onderzocht wordt of hij in verband kan worden gebracht met andere straatroven of overvallen.

Man in gezicht gestoken

Den Helder, zaterdag 6 november

Een 71-jarige man uit Den Helder is zaterdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden op het politiebureau. Hij had rond 16.15 uur op de Prinsenstraat het gezicht van een 51-jarige man uit Den Helder opengehaald met een mes. Dit gebeurde na een conflict tussen beide mannen. Het slachtoffer moest ter behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte meldde zich later aan het politiebureau, waar hij werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Gestolen spullen

Alkmaar, zaterdag 6 november

Drie mannen in de leeftijd van 22 tot en met 30 jaar uit Alkmaar en Roemenië en twee vrouwen van 19 en 21 jaar uit Alkmaar zijn zaterdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden op de Ramen. Een medewerker van een winkel tipte de politie. Hij mistte spullen uit zijn winkel en ging op de fiets op zoek naar de dieven. Op de Ramen zag hij een auto volgeladen met tassen staan.

De politie trof het Roemeense voertuig ter plaatse aan. De drie mannen waren tassen vanuit een woning in de auto aan het laden. Hierin bleek kleding te zitten waar de prijskaartjes nog aan zaten. De drie mannen werden aangehouden op verdenking van heling cq. diefstal van de kleding. Tijdens de aanhouding van de mannen kwamen de twee vrouwen aanlopen. Zij gaven aan vriendinnen te zijn van de aangehouden mannen. Hen werd toestemming gevraagd om in de woning te kijken. Hier werden nog meer tassen aangetroffen met kleding waar nog prijskaartjes aanzaten. Ook de vrouwen werden aangehouden. Alle vijf de verdachten zijn in verzekering gesteld.

Dieven nemen onhandige route

Alkmaar, zaterdag 6 november

Een 36-jarige en een 37-jarige Poolse man zijn zaterdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden op de Achterstraat. Agenten waren in een winkel op deze straat voor een winkeldiefstal en hadden zojuist beelden bekeken waarop de verdachten waren te zien. Bij het verlaten van de winkel liepen de twee verdachten voorbij. Zij werden aangehouden. De twee hadden tassen bij zich waar kleding in zat die van diefstal afkomstig was. Zij hadden een autosleutel bij zich. Deze bleek van een bestelbus te zijn. In het voertuig werd voor duizenden euros aan gestolen kleiding aangetroffen. De twee Polen zijn in verzekering gesteld.

Openlijke geweldpleging

De Rijp, zondag 7 november

Een 18-jarige jongen uit Purmerend en een 19-jarige jongen uit Middenbeemster zijn zondagochtend rond 03.00 uur aangehouden op de Rechtestraat. In een horecagelegenheid zag een 18-jarige jongen uit De Rijp dat de drie mannen blijkbaar ruzie hadden met zijn vrienden. De jongen ging vragen wat er aan de hand was werd met iets op zijn hoofd geslagen. Dit bleek later een glas te zijn. Hij liep een grote snee en meerdere kleine sneetjes op in zijn hoofd.

De drie mannen werden aangehouden voor mishandeling en overgebracht naar het politiebureau in Purmerend.

Snelheidsduivel

Heerhugowaard, zaterdag 6 november

Een 21 jarige man uit Heerhugowaard werd zaterdagochtend rond 21.15 uur aangehouden op de Reuzenpandasingel. De man reed met zijn auto over de Westtangent met 100 km/u. De maximum snelheid is hier 50 km/u. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd wegens de overschrijding van 50 km/u.

Pizzakoerier beroofd

Hoorn, vrijdag 5 november

Een pizzakoerier is vrijdagavond rond 20.00 uur beroofd op de Stijl. De man moest een bestelling op een adres hier afleveren. Hij werd door twee jongens opgewacht en tegen de grond gewerkt. Het geld werd uit zijn zak gehaald waarop de twee er vandoor gingen in de richting van de Messing.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Stijl of de Messing vrijdagavond rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Getuigenoproep inbraak woning

Heerhugowaard, vrijdag 5 november

De politie kreeg vrijdagmiddag rond 12.45 uur melding dat er zich een auto met vier inzittenden verdacht ophield bij de Kraagbeer. Het ging hier om een blauwe Volkswagen Jetta met Duits kenteken. Het voertuig werd echter niet aangetroffen. Later op de middag, rond 15.45 uur, kwam er een melding binnen van een inbraak bij een woning aan de Reuzenpandasingel. Een agent trof daar de auto met het Duitse kenteken aan, echter zonder de vier inzittenden. Terwijl hij het kenteken van de auto aan het opvragen was, kwamen de vier mannen aan met allerlei spullen in hun handen. Bij het zien van de agent lieten de vier alles vallen en gingen er vandoor. Er werd een zoekslag gemaakt in de omgeving, maar zij werden niet aangetroffen. De spullen bleken afkomstig te zijn uit de woning waar was ingebroken.

De politie is op zoek naar getuigen die de blauwe Volkswagen Jetta met Duits kenteken vrijdag hebben gezien. Ook wanneer u anderszins informatie heeft, wordt u verzocht contact op te nemen met de recherche in Heerhugowaard via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijf tu liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auto in brand

Heerhugowaard, zaterdag 6 november

Op de J. Duikerweg brandde zaterdagochtend rond 0.100 uur op een parkeerplaats een auto volledig uit. De brandweer moest eraan te pas komen. Er zijn aanwijzingen voor brandstichting. Hiernaar wordt verder onderzoek gedaan.

Verkeersbord aan trekhaak

Enkhuizen, zaterdag 6 november

Drie 19-jarige jongens uit Wervershoof, Grootebroek en Enkhuizen werden zaterdagochtend rond 02.15 uur aangehouden op de Flevolaan. Surveillerende agenten zagen de auto met de jongens erin in de berm staan. Aan de trekhaak hing een groot verkeersbord. De drie inzittenden werden aangesproken. De bestuurder gaf aan dat hij het bord in bosjes had gevonden. Op de achterbank van de auto bleken nog enkele gereedschappen te liggen. Toen de achterbak werd geopend bleken hier nog twee verkeersborden in te liggen. De drie jongens werden aangehouden voor diefstal. Het gereedschap en de verkeersborden werden in beslag genomen.

Man rijdt tegen hekwerk en bedreigd spoormedewerkers

Hoorn, zondag 7 november

Een 28-jarige man uit Zwaag werd zondagochtend rond 04.00 uur aangehouden op de Liornestraat. Er waren werkzaamheden bij het spoor op deze straat en het verkeer werd begeleid door spoormedewerkers. Toen de 28-jarige man met zijn auto kwam aanrijden en een medewerker met een zaklamp naar het voertuig kwam de bestuurder recht op hem af. Hij moest opzij stappen. De bestuurder reed tegen een hekwerk. De man stapte uit en ging tekeer tegen de spoormedewerkers. Hij bedreigde hen. De politie kwam ter plaatse en de man moest blazen. Hij blies 620 ug/l. Dit is bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij werd aangehouden voor het in gevaar brengen van overig verkeer en rijden met drank op.

Man geeft agent klap

Schoorl, zondag 7 november

Een 22-jarige man uit Schoorl is zondagochtend aangehouden op het politiebureau in Alkmaar. De politie kreeg en melding van een huiselijke ruzie in een woning in Schoorl. Toen agenten daar aankwamen was de 22-jarige verdachte net weggereden richting zijn woning. Een agent ging hierheen en trof de man daar aan. In een gesprek met hem kreeg de agent een klap van de man. Deze rende hierna weg. Hij meldde zich later op het politiebureau en werd aangehouden voor mishandeling. De agent deed aangifte tegen hem.

Aanhouding voor mishandeling

Hoorn, zondag 7 november

Een 29-jarige man uit Zwaag werd zondagochtend rond 0.245 uur aangehouden in een woning op de Gravenstraat. De politie werd gebeld door vrienden van de man die de man niet onder controle kregen. Ter plaatse troffen agenten drie personen op de bank aan. De verdachte had zich met zijn tanden vastgezet in de arm van een jongen en hield tevens het haar en de sjaal van een meisje vast. Hij reageerde niet toen hij werd vastgepakt. Pas toen de agenten zijn neus dichtknepen en hem enkele pijnprikkels gaven liet hij de arm van de jongen los. Hij kon toen ook worden aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. De jongen die door de verdachte in zijn arm werd gebeten moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Handel in harddrugs

Den Helder, zondag 7 november

Een 32-jarige man uit Den Helder is zondagochtend rond 04.00 uur aangehouden op het Koningsplein. De politie werd door portiers van de horecagelegenheid getipt dat de man drugs probeerde te verkopen in de zaak. De portiers vroegen of zij in de zakken van de 32-jarige man mochten kijken. Er werd drugs aangetroffen. De politie werd gealarmeerd en de man werd door agenten aangehouden. Aan het bureau bleek dat hij ook in zijn sokken pillen had.

Aanhouding voor mishandeling taxichauffeur

Schoorl, zaterdag 6 november

Een 30-jarige man uit De Tike werd zaterdagochtend rond 01.20 uur aangehouden op de Heereweg. De man was op het Plein in Bergen samen met zijn vriendin in een taxi gestapt. Zij wilden naar de Heereweg in Schoorl. De chauffeur moest echter stoppen op de Paardenmarkt. Dit deed de chauffeur blijkbaar niet snel genoeg, want de man zette een wurggreep rond de keel van de chauffeur. De vriendin van de man zei hier wat van, waarop haar vriend haar een elleboogstoot gaf. De 30-jarige man stapte uit en probeerde vervolgens de autospiegel van de taxi eraf te draaien.

De taxichauffeur zette de vrouw af op de Heereweg. De politie ging naar het adres waar de vrouw was afgezet. Hier werd de man ook aangetroffen. Hij werd aangehouden.

Motorrijder gewond na aanrijding

Schagen, zondag 7 november

Een 38-jarige motorrijder uit Oudkarspel raakte zondagmiddag gewond bij een ongeval op de Kanaalweg. De man reed achter een bestelbus die vanaf Kolhorn in de richting van de N( reed.. De 32-jarige Alkmaarse bestuurder hiervan wilde keren. Er ontstond een aanrijding met de achteropkomende motorrijder. Deze liep door de aanrijding een beenfactuur op. Zijn 9-jarige zoon, die bij hem achterop zat, werd voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Drankrijder op de vlucht in koolland

Waarland, zondag 7 november

Een 27-jarige automobilist uit Waarland wilde zondagochtend wel heel graag aan de politie ontkomen. De man kreeg van een motoragent een stopteken op de Volleringweg omdat hij vreemd weggedrag vertoonde. Hij negeerde meerdere stoptekens en ging er met hoge snelheid vandoor. Op de Nieuwe Polderweg stapte hij uit en verdween in het koolland. Hier werd door meerdere politie-eenheden een zoekslag gemaakt naar de man Hij werd totaal uitgeput aangetroffen nadat hij door meerdere sloten had geprobeerd te ontkomen. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 695 ug/l. Dit is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.