Nederlandse Tafeltennisbond


Ina Wiekart gekozen tot NOC*NSF scheidsrechter van de maand 7-11-2010

Tafeltennisscheidsrechter Ina Wiekart is zaterdag in Zwolle gehuldigd voor de uitverkiezing tot NOC*NSF scheidsrechter van de maand. De Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) neemt net als 24 andere bonden op dit moment deel aan het Masterplan Arbitrage van de nationale sportkoepel. Centraal staat daarin het werven en behouden van scheidsrechters.

Ina Wiekart neemt het scheidsrechtershorloge als cadeau voor de uitverkiezing in ontvangst. (FOTO: © NTTB)

De verkiezing werd georganiseerd door Scheids!, het digitale platform voor arbiters, officials en juryleden. 'Scheidsrechters van de maand' ontvangen een prachtig Swiss Timer scheidsrechtershorloge cadeau. Dat ontving Wiekart uit handen van Hans van Haaren, Hoofdbestuurslid wedstrijdzaken van de NTTB, tijdens de eerste divisie wedstrijd tussen de heren van Tafeltennis Zwolle en Dordrecht.

Wiekart is al meer dan dertig jaar actief als scheidsrechter. Ze zet er vrijwel alles voor opzij en behoort tot de besten in de wereld en heeft de hoogste internationale graad: de Blue Badge. ,,Wiekart is een warme en humorvolle persoonlijkheid met natuurlijk gezag. Ze heeft naast tafeltennisdeskundigheid ook veel mensenkennis. Daardoor kan ze bijvoorbeeld erg goed met de emoties van sporters omgaan'', zegt Van Haaren.

Naast internationaal scheidsrechter is ze ook internationaal racket controller en voorzitter van de NTTB racket control commissie. Een racket controller is verantwoordelijk voor het keuren van de batjes van de spelers bij wedstrijden. Daarbij wordt het materiaal gecontroleerd op dikte, afwijkingen en verboden (lijm)stoffen.

,,Wiekart is reclame voor het scheidsrechtersvak en laat altijd zien dat haar taak ook leuk is'', zegt Van Haaren. ,,Dat is precies wat de NTTB graag wil, want zo kunnen we nieuwe scheidsrechters aantrekken en de huidige scheidsrechters meer waardering geven."

In het kader van het Masterplan Arbitrage voert de NTTB de speciale wervingscampagne "Midden in de sport aan de zijkant van de tafel".

NTTB/HH