Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Man rijdt schade en blijkt onder invloed        |

Een 58-jarige autobestuurder uit Warnsveld bleek zaterdagmiddag 6 november onder invloed van alcohol. Hij blies 2,7 promille. Meer dan vijf maal het toegestane maximum.


Rond 17.20 uur werd bij de politie gemeld, dat op de Rudolf Steinerlaan in Zutphen een aanrijding had plaats gevonden, waarbij een autobestuurder een geparkeerde auto had beschadigd. De schade bleef beperkt. Een getuige had de bestuurder uit de auto gehaald omdat de man naar alcohol rook. De politie heeft de 58-jarige ter plekke aangehouden en naar het bureau overgebracht. Daar blies de man 2,7 promille, meer dan vijf maal het toegestane maximum. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.


2010163585
|     |Twello - Terwolde - Inbraken in vier woningen             |

Tijdens afwezigheid van de bewoners is zaterdag 6 november in Twello en Terwolde in een viertal woningen ingebroken. Er is geld weggenomen.


De inbraken werden bij thuiskomst in de avonduren bij de politie gemeld. Sommige bewoners verlieten in de middaguren al hun woning.


Men kwam binnen door een raam of een deur te vernielen. De woningen werden doorzocht en in vrijwel alle gevallen missen de bewoners een geldbedrag.
Het betreft woningen aan de Ossenkolkweg en de Hazeltweg in Terwolde en aan de Acacialaan en Quabbenburgerweg in Twello.


Of de inbraken met elkaar verband houden is nog niet duidelijk. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. men kan daarvoor bellen via 0900-8844.


Donkere winteravonden

De politie adviseert om tijdens de donkere winteravonden, vooral bij de achterdeur een buitenlamp te laten branden. Sluit bij afwezigheid de gordijnen en laat binnen verlichting branden. Wek de indruk dat u gewoon thuis bent
Waardevolle spullen zoveel mogelijk opbergen in een deugdelijke kluis.
Laat niet iedereen op internet weten dat u in een bepaalde periode op vakantie bent. Het zijn immers niet alleen vrienden die deze aankondiging lezen. Informeer wel de buren over uw afwezigheid, zij kunnen bij onraad direct de politie bellen. Meer tips en informatie staat op www.politiekeurmerk.nl. 2010163651 2010163677 2010163678 2010163680

|     |Lochem - Auto over de kop - Bestuurder licht gewond       |

Een 22-jarige autobestuurder uit Lochem is zaterdagmiddag 6 november licht gewond geraakt toen hij met zijn personenauto op de Barchemseweg in zijn woonplaats in een slip raakte en over de kop sloeg.


Het incident werd rond 12.20 uur geld. De auto van de man kwam na de koprol weer op de wielen terecht. Hij kon zelf uit de auto stappen en had een lichte verwonding aan hoofd en hand. De man is nog behandeld en onderzocht door een toevallig passerende arts en de medewerkers van de gewaarschuwde ambulance.


Het verkeer raakte gestremd en zocht zich een weg via een naast gelegen fietspad. Ook een lijnbus volgde die route maar raakte bij het terugrijden naar de rijbaan muurvast in de berm. Een opgeroepen sleepauto kon de autobus weer vlot trekken en de beschadigde personenauto wegslepen. De brandweer verleende assistentie omdat uit de personenauto een benzinelucht werd waargenomen.


2010163530


-----------------------

(





(



---- --