Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 07-11-2010

Proces-verbaal voor minderjarige vechtersbazen

ROOSENDAAL: Bikers van de politie grepen in bij een opstootje in het centrum van Roosendaal. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag 6 november op zondag 7 november 2010. De agenten waren belast met het horecatoezicht en eden op opvallende politie mountainbikes. Rond 03.40 uur kregen twee groepen ruzie op de Molenstraat. De agenten waren snel ter plaatse en zagen dat een 16-jarige jongen uit Roosendaal tot twee keer toe klappen uitdeelde. Toen de agenten ingrepen en de jongen wilden arresteren, richtte hij zijn agressie op de politie. De knul werd onder controle gebracht, geboeid en naar het politiebureau gebracht. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

BERGEN OP ZOOM: Ook in Bergen op Zoom werd door de politie een minderjarige gearresteerd. Dat gebeurde naar aanleiding van een mishandeling op de Lievevrouwestraat.
Het geweld vond plaats op zaterdagavond 6 november 2010 om 23.00 uur en was gericht tegen een 18-jarige jongen uit Lepelstraat. Hij had klappen gekregen van zijn belager. De ruzie kwam kennelijk voort uit een langlopend conflict.
De verdachte bleek een 17-jarige jongen uit Ossendrecht te zijn. Het werd gearresteerd. Omdat hij minderjarig is, informeerde de politie zijn ouders. De vader vertelde dat hij niet bereid was om voor zijn zoon naar het politiebureau te komen. De verdachte is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld.

In gevallen waarbij minderjarigen betrokken zijn informeert de politie altijd Bureau Jeugdzorg over de gebeurtenissen.

Inbraak benzinestation: niets gestolen, veel schade

OUD GASTEL: Tussen zaterdag 6 november 19.00 uur en zondag 7 november 2010 07.45 uur werd ingebroken in een tankstation aan de Standerdmolen. De dieven maakten gaten in het dak om binnen te komen. Er werd niets weggenomen uit de zaak, maar er is wel veel schade ontstaan het dak van het pand. Mogelijk werden de daders gestoord of weggejaagd door het alarm. De politie stelt een onderzoek in.

Twee bromfietsen in brand gestoken

BERGEN OP ZOOM: In Bergen op Zoom werd in de nacht van zaterdag 6 november op zondag 7 november 2010 kort na elkaar twee bromfietsen in brand gestoken.
Om 04.07 uur brandde een Gilera C46 helemaal af aan de Westersingel. Van de brommer bleef weinig over. Om 04.50 uur was het opnieuw raak. Dit maal in de Moeregrebstraat. Daar ging een Peugeot snorfiets in vlammen op.
De politie heeft van beide eigenaren een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 07-11-2010 14:33 | © Regio Midden en West Brabant |