Politie Gelderland-Zuid

Mannen mee na belemmeren hulpverlening

Hedel, 07-11-2010 o Zaterdag op zondag zijn rond 5 uur twee mannen aangehouden in Hedel voor het belemmeren van hulpverleners in hun werk. Door hun agressieve houding kon ambulancepersoneel pas na de nodige inspanning bij het slachtoffer komen.

Politieagenten kregen de melding dat in een woning, een meisje onwel was geworden na vertrek uit een horecagelegenheid. Ambulancepersoneel was gewaarschuwd en wilde hulp verlenen in de woning van het meisje. Daar werden ze echter tegengehouden door familieleden die zich agressief tegenover hen gedroegen, waardoor de hulpverleners niet veilig konden werken.

In de woning troffen de agenten meerdere geëmotioneerde personen aan, sommige zeer agressief. Er werd onder anderen met een stoel gegooid en gedreigd in de richting van de agenten. Om de man te stoppen in zijn gedrag werd na verschillenden waarschuwingen, door een agent met pepperspray gespoten. Op het moment dat beide agressieve mannen elders in de woning waren, heeft het ambulancepersoneel het meisje voor verder onderzoek uit de woning gehaald en meegenomen naar het ziekenhuis.

De 23- en 48-jarige man en beiden afkomstig uit Hedel, zijn aangehouden omdat ze de aanwijzingen van de politieagenten niet opvolgden en het werk van de hulpverleners belemmerden. (1)

Laatst gewijzigd 07-11-2010 14:48 | © Regio Gelderland-Zuid |