Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 07-11-2010

Hennepkwekerij opnieuw oorzaak uitslaande brand

DONGEN: Een uitslaande brand aan het Oranjeplein in Dongen heeft zondagmorgen 7 november een fitnesscentrum annex fysiotherapiepraktijk in as gelegd.
Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Op de bovenverdieping van het pand werd een wietplantage gevonden. Gisteren zorgde een hennepkwekerij ook al voor een uitslaand woningbrand in Waalwijk.

Het vuur werd omstreeks 05.00 uur ontdekt. Al snel moest de brandweer opschalen omdat de brand zich verder uitbreidde. Het pand brandde helemaal af en De naast gelegen gebouwen konden gespaard worden. Een invalide buurman (80) werd uit voorzorg uit zijn huis gehaald. De man werd opgevangen in het Dongense zorgcentrum De Volckaert.
De bovenverdieping was verhuurd en daar stuitte de brandweer op een hennepkwekerij. Tijdens het blussen van het ontplofte er vuurwerk, dat kennelijk ook illegaal op de bovenverdieping lag opgeslagen. De huurder was niet aanwezig en is nog niet gearresteerd.
De omvang van deze wietplantage is op dit moment nog niet bekend. De politie gaat daar onderzoek na verrichten zodra het veilig is om het pand te betreden.
Voor de gedupeerde fysiotherapiepraktijk is Stichting Salvage
ingeschakeld. Salvage treedt op namens de gezamenlijke
brandverzekeraars en verzorgt de eerst opvang van betrokken en neemt schadebeperkende maatregelen.

Gisteren zorgde een hennepkwekerij ook al voor een uitslaand
woningbrand in Waalwijk (Kamperfoeliestraat). Vaak wordt er bij de aanleg van hennepkwekerij gefraudeerd met de elektriciteit. Ondeskundig handelen en een amateuristische stroomvoorzieningen zijn aanleiding voor brandgevaar. Zeker omdat de benodigde assimilatielampen veel vermogen vragen.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, wateroverlast en zoals in de geval brandgevaar. Bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Dronken man maakt amok

ALMKERK: Een 38-jarige man uit Almkerk is door de politie opgepakt wegens mishandeling. Dat gebeurde zaterdagavond 6 november 2010. De dronken klant sloeg eigenaar van een café aan de Kerkstraat op zijn gezicht omdat hij geen bier meer kreeg. Daarbij ging de bril van de kroegbaas kapot. De politie arresteerde de 38-jarige verdachte. Hij was goed in de olie en werd naar het politiebureau overgebracht. Daar is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Twee arrestaties naar aanleiding van huiselijk geweld

Twee personen pleegden huiselijk geweld. Beide mannen zijn opgepakt en kregen proces-verbaal. Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik,
partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.
Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de
bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

ALMKERK: In Almkerk mishandelde een 35-jarige man zaterdagavond 6 november 2010 zijn 26-jarige vriendin. De vrouw liep zichtbare verwondingen op die ter bewijsvoering op foto zijn vast gelegd. Na zijn arrestatie werd de verdachte voorlopige hechtenis gesteld.

RIJEN: In Rijen werd een 37-jarige vrouw ernstig met de dood bedreigd door haar ex-man (47). Een zoon, die het voor zijn moeder opnam, werd daarbij geslagen. De 47-jarige verdachte kon door de zoon en een getuige in bedwang geworden houden totdat de politie arriveerde. De verdachte werd daarna ingesloten in het politiebureau. De vrouw deed vervolgens aangifte van bedreiging.

Onder invloed van alcohol en drugs de sloot in

WIJK EN AALBURG: Op de weg tussen Veen en Wijk en Aalburg (nabij de rotonde) belandde zondagmorgen 7 november 2010 een auto in de sloot. Het ongeval gebeurde om 06.40 uur. De bestuurder, een 20-jarige man uit Sprang-Capelle kwam met de schrik vrij. Hij verklaarde dat hij onder invloed van drugs en alcohol in slaap gevallen was tijdens de autorit. Hij werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft een ggd-arts een bloedproef van hem afgenomen.
Laboratoriumonderzoek moet uitwijzen van welke combinatie en welke hoeveelheden drank en drugs sprake was. Het rijbewijs van de
brokkenmaker is door de politie ingevorderd.
Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 07-11-2010 15:27 | © Regio Midden en West Brabant |