Ingezonden persbericht


Team Molenaar kleurt oranje in 2011

Het Molenaar Racing GP Team kleurt oranje in 2011. Jasper Iwema uit Hooghalen versterkt het enige Nederlandse GP team met ingang van het nieuwe seizoen. Daarmee is de samenstelling van het team rond nadat de Spanjaard Luis Salom gisteren zijn handtekening onder een nieuw contract zette.

Teameigenaar Arie Molenaar is bijzonder verheugd dat nu al de samenstelling van zijn nieuwe team rond is. Natuurlijk moet de komende winter nog het nodige werk worden verricht, maar daar is nu ook alle tijd voor. "Ik ben erg blij met de reacties die ik gisteravond en vanochtend van verschillende mensen kreeg. De Nederlanders op de paddock praten nu al over het oranjegevoel van 2011. Journalisten, sponsors en ook individuele mensen reageren alleen maar enthousiast", aldus Arie Molenaar.

Het enthousiasme moet nu worden omgezet in de verdere uitwerking van de organisatie van het team. Molenaar is ervan overtuigd dat het team zich met Luis Salom en Jasper Iwema volgend jaar nadrukkelijk in de kijker gaat rijden. Beide rijders hebben zich de laatste jaren al bewezen in het MotoGP 125cc kampioenschap. Iwema liet vooral dit seizoen zien dat hij zich kan meten met de subtop. Het is jaren geleden dat een Nederlander het seizoen afsluit met 34 punten en een aantal top 10 klasseringen waaronder zelfs een achtste plaats tijdens de GP van Tsjechië. Tijdens de Dutch TT in Assen wist de man uit Hooghalen zich zelfs te kwalificeren met een prachtige zesde positie.

Luis Salom bewees dit seizoen al over veel talent te beschikken. De Spanjaard wist in iedere race waarin hij finishte een top 10-plaatsen af te dwingen, met als hoogtepunt de geweldige vijfde plaats tijdens de GP van Portugal.

Randy Krummenacher maakt het volgend seizoen de overstap naar de zeer competitieve Moto2 klasse. Samen met zijn management is de Zwitser erin geslaagd een plek te bemachtigen bij het Viessman Kiefer Racing Team. De race in Valencia betekende ook het afscheid van Jarno Janssen van STIPA-Molenaar Racing GP. Janssen werkte gedurende vijf seizoenen als teammanager bij het Molenaar Racing nadat hij in een eerder stadium ook als coureur aan het team verbonden was geweest. Zijn functie wordt nu overgenomen door Marlon Fluit die al jaren bij Molenaar als teamcoördinator werkt. Samen met Janssen was hij al (mede)verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het team.

De vandaag verreden Grand Prix van Valencia sloot STIPA-Molenaar Racing GP af met twee klasseringen in de top 10. Op het Ricardo Tormo circuit behaalde Randy Krummenacher in zijn laatste race voor het team de negende plaats nadat hij in een prachtig duel zijn teamgenoot Luis Salom net achter zich wist te houden. In de eindstand van het 2010 125cc MotoGP kampioenschap eindigde Randy Krummenacher met 113 punten als negende. Luis Salom, die pas in Le Mans GP's het team kwam versterken, sloot het seizoen af met 72 punten als twaalfde.

Randy Krummenacher (9e)

"Tja, het seizoen zit er alweer op. Ik ben blij dat ik de race wederom met een top 10 plek heb kunnen afsluiten en ook in het kampioenschap in de top 10 ben geëindigd. Vanaf morgen gaan het Molenaar team en ik onze eigen weg. Ik zal morgen mijn eerste meters maken op de Viessman Kiefer Moto2 motor en daarmee ga ik een nieuwe uitdaging aan. Ik ben het team zeer dankbaar wat zij voor mij de laatste twee seizoenen hebben gedaan. Speciaal wil ik Arie Molenaar, Jarno Janssen, Hans Spaan, Damion Bailey en mijn twee monteurs Rob van Dorrestein en Bart van Heugten bedanken. Zonder hen had ik zeker niet zo'n goed seizoen kunnen draaien. Ik wil ook mijn teamgenoot Luis Salom bedanken en wens hem veel succes volgend jaar bij dit geweldige team."

Luis Salom (10e)

"Wederom een top 10 plek. Alleen had ik vandaag gehoopt dat ik mijn teamgenoot Randy Krummenacher had kunnen verslaan, maar helaas kwam ik net iets tekort. Dankzij deze tiende plek ben ik in de eindstand opgeklommen naar de twaalfde plaats. En hoewel Dorna mij uiteindelijk niet in het klassement van het "Rookie of the Year"-kampioenschap op wilde nemen, zie ik mijzelf in mijn eerste volledige GP-seizoen wel als de morele winnaar. Volgend jaar rijd ik wederom voor het team van Arie Molenaar en ik wil het team bedanken voor alles wat zij voor mij betekend hebben dit seizoen. We zullen de winter gebruiken om weer topfit aan de start van het volgende seizoen te staan."