KNHS

Dennis van den Brink geeft allen het nakijken
7 november 2010
Dennis van den Brink - Royal Dream

WIERDEN (KNHS) - Het hoofdnummer van het CSI Wierden was de Grote Prijs en het met publiek afgeladen hippisch centrum van de Eschruiters zag in de barrage van deze Nijwa Groep Prijs Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) met Royal Dream als eerste van start gaan. Het gezegde 'de eerste klap is een daalder waard' deed weer eens opgeld, want geen van de tien starters na hem slaagde er in zijn tijd van 34.97 sec. te verbeteren.

De Nieuw Zeelandse Samatha McIntosch kwam met Lindberg des Hayettes het dichtst in de buurt er werd tweede, voor Stefanie van den Brink, het zusje van Dennis, met Verdi. "Ik wilde als eerste starter in de barrage een goede tijd neerzetten om daarmee de combinaties die na mij kwamen onder druk te zetten. Ik had niet verwacht dat mijn tijd uiteindelijk de allersnelste tijd zou blijken te zijn, maar had er wel op gehoopt dat ruiters die sneller dan ik zouden rijden dan een foutje zouden gaan maken in het lastige barrageparcours", aldus Van den Brink, die de winst vooral pakte in de spectaculair gereden laatste lijn, die hij en zijn paard in volle rengalop overwonnen.
In de kleine finale ging de zege naar de een thuiswedstrijd rijdende Robert Vos met Michael Braun, voor Stefanie van den Brink, die in deze wedstrijd het paard Wapper had gezadeld. De Oostenrijkse Julia Kayser legde met HBC Dancing Queen beslag de derde plek.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.indoorwierden.nl

Uitslag Grote Prijs:


1) Dennis van den Brink (Nijkerkerveen) - Royal Dream (v. Nassau) - 0 / 0 - 34.97

2) Samantha McIntosch (Oos) - Lindberg des Hayettes - 0 / 0 - 35.90
3) Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) - Verdi (v. Heartbreaker) - 0 / 0 - 36.07

Uitslag finale Small Tour:


1) Robert Vos (Wierden) - Michael Braun - 0 / 0 - 36.40
2) Stefanie van den Brink - Wapper (v. Perion) - 0 / 0 - 37.45
3) Julia Kayser (Oos) - HBC Dancing Queen (v. Corland) - 0 / 0 - 37.87

Foto Dennis van den Brink met Royal Dream door: www.melissen.net