Politie Zaanstreek-waterland

Straatroof: getuigen gezocht

Zaandijk, 05-11-2010 o De politie doet onderzoek naar een gewelddadige straatroof die op vrijdagavond bij de Julianabrug plaatsvond.

Het slachtoffer, een 13-jarige jongen uit Koog aan de Zaan, fietste s even na negenen s avonds met drie vriend(inn)en vanuit het Kalf over de Diederik Sonoyweg richting de Zaanse Schans. Vlak voor de opgang naar de Julianabrug, ter hoogte van het parkeerterreintje, stopten zij om even te praten. Uit tegenovergestelde richting kwam hen een fietser tegemoet. Deze stapte bij het groepje af en eiste geld. De jongeman zette zijn dreigementen kracht bij door een mes te tonen en de jongen meermalen tegen het hoofd te slaan. Die leegde daarop de inhoud van zijn zakken, waarin een klein geldbedrag, diverse pasjes en een GSM. Met deze buit is de dader fietsend de Leeghwaterweg overgestoken en richting de voetbalvelden gefietst. Vermoedelijk is hij daarna over de D.Sonoyweg richting Haaldersbroek gereden. De politie was binnen een paar minuten na de alarmering ter plaatse en heeft met meerdere eenheden de omgeving afgezocht maar niets aangetroffen.

Getuigen gezocht
Heeft u iets gezien of gehoord? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Het signalement van de verdachte: blanke jongeman van 18-19 jaar oud. Normaal postuur, lengte 1.75 1.80 meter. Hij had een smal gezicht en donkerblond krullend haar tot op de schouders en droeg een pet. Hij sprak goed Nederlands met een Turks of Marokkaans accent en droeg een donkere joggingbroek, met daarop een lichtgekleurd vest. De man reed op een zilver-/grijskleurige herenfiets.