Ingezonden persbericht


Brand parkeergarage Spaarnoog snel geblust

Op zondagmorgen 7 november brak rond kwart voor vijf brand uit in de parkeergarage onder de appartementen van Spaarnoog in Haarlem. De brandweer was binnen de kortste keren ter plaatse en kon al snel het sein 'brand meester' geven. De brandweer en politie voeren de komende dagen een onderzoek uit naar de brand. Woningcorporatie Elan Wonen doet er alles aan om het ongemak voor de bewoners van Spaarnoog tot een minimum te beperken.

Schade
Als gevolg van de brand zijn in ieder geval zes motorvoertuigen zwaar beschadigd en is een deel van de elektriciteitsvoorziening aangetast en buiten werking. Daarnaast liepen de bovengelegen appartementen en de parkeergarage, in- en uitpandig, stevige rook- en roetschade op.

Bewoners
Een aantal bewoners is tijdelijk elders ondergebracht of heeft zelf een tijdelijk onderkomen gevonden. Zodra de schade in de woningen is hersteld kunnen zij naar hun woning terugkeren.

Bewaking
Zolang de parkeergarage, als gevolg van de uitgevallen stroomvoorziening niet elektrisch afsluitbaar is, heeft Elan Wonen een bewakingsbedrijf ingehuurd om de veiligheid te waarborgen.

Spaarnoog
Spaarnoog bestaat uit 20 koopwoningen en 84 huurwoningen en ligt tussen Oostvest en Harmenjansweg.



Ingezonden persbericht