Politie Kennemerland

Persberichten 7 november

Kennemerland, 07-11-2010

Aanhouding openlijke geweldpleging

HAARLEM 6 november. Omstreeks 03.50 uur stuiten politieagenten op het Spaarne op een vechtpartij. Toen de agenten tussenbeide kwamen wist een verdachte te vluchten. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Het was een 21-jarige Haarlemmer. Hij bleek in vereniging een 22-jarige Haarlemmer te hebben mishandeld. De verdachte is ingesloten, het onderzoek naar zijn medeverdachten wordt voortgezet.

Fietsen vernield

HOOFDDORP 6 november. De politie onderzoekt de vernieling van 7 fietsen. Een groepje jongelui dat uit was geweest werd bij terugkeer om 02.50 uur onaangenaam verrast. Zij hadden hun fietsen geparkeerd bij een bushalte van de Zuidtangent aan Tollenburg. Onbekenden bleken de fietsen naar beneden te hebben gegooid in de fietserstunnel. Alle fietsen raakten zo waar beschadigd dat er niet meer op te fietsen was.

Getuigen aanrijding met letsel gezocht

HAARLEM 6 november. Politieagenten troffen omstreeks 03.55 uur op de Gedempte Oude Gracht een man en een vrouw op de grond. De 41-jarige man bleek een snee in zijn hoofd te hebben. Uit onderzoek kwam naar voren dat het stel was aangereden door een scooter. In eerste instantie was de bestuurder daarvan gestopt na het ongeval doch korte tijd later was hij weggereden zonder zich bekend te maken. Het slachtoffer is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd. Getuigen van de aanrijding worden verzocht te bellen met de politie via 0900 8844.

Aanhouding huiselijk geweld

HAARLEM 6 november. Een 39-jarige Haarlemse deed aangifte van mishandeling door haar vriend wat kort daarvoor was gebeurd. Zij gaf tevens aan het afgelopen halfjaar meerdere keren door hem te zijn mishandeld. Met toestemming van de officier van justitie is de vriend, een 41-jarige Haarlemmer vervolgens in de woning aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Negeren bevel of vordering

HAARLEM 7 november. Politieagenten hielden omstreeks 01.25 uur een 20-jarige IJmuidenaar aan op de Riviervischmarkt. De man gedroeg zich vervelend nabij een horecagelegenheid en weigerde verschillende keren een vordering van de agenten op te volgen zich te verwijderen. Daarop is hij aangehouden. De verdachte verzette zich en werd met behulp van andere agenten overmeesterd en geboeid afgevoerd. Daarbij beledigde hij de agenten ook. De verdachte is ingesloten en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhouding mishandeling

HAARLEM 7 november. Politieagenten hielden omstreeks 02.10 uur een 23-jarige IJmuidenaar aan op de Zijlsingel. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor een medewerker van de beveiliging van een nabij gelegen uitgaansgelegenheid te hebben mishandeld. De beveiliger sprak de verdachte aan op het niet naleven van een huisregel. De verdachte begon daarop het slachtoffer te schoppen en te slaan. De verdachte is ingesloten en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhouding winkeldievegge

HOOFDDORP 6 november. Omstreeks 15.30 uur werd een 34-jarige vrouw uit Lisse door personeel van een winkel aan het Marktplein betrapt op winkeldiefstal. De verdachte bleek een geprepareerde tas bij zich te hebben vol met gestolen goederen. Die bleken uit meerdere winkels afkomstig. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten en er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Negeren inrijverbod

BEVERWIJK 6 november. Tussen 16.00 en 18.00 uur controleerden politieagenten het tijdelijke inrijverbod op de Hans van Kilsdonklaan. Dat bleek flink te worden overtreden door bestuurders. De agenten bekeurden er twintig die het verbod negeerden. Er zal de komende tijd vaker worden gecontroleerd.

Aanhouding fietsendieven

UITGEEST 5 november. Omstreeks 22.30 uur zag een politieagent twee jongens zich verdacht gedragen in de fietsenstalling van het station. De agent vatte post en zag hen een fiets stelen waarop hij hen op heterdaad aanhield. Het waren twee achttienjarigen uit Heemskerk en Beverwijk. Er is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Aanhouding huiselijk geweld

HEEMSKERK 6 november. Omstreeks 18.25 uur hielden politieagenten een 20-jarige Heemskerker aan. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn moeder en haar vriend te hebben mishandeld in de ouderlijke woning en daar ook enkele vernielingen te hebben gepleegd. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten, er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Getuigen straatroof gezocht

BEVERWIJK 6 november. Een 14-jarige Beverwijker is tussen 19.40 en 20.00 uur slachtoffer geworden van een beroving. Hij werd in park Overbos, op het Foreestpad door een onbekende man bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De verdachte dreigde hem daarbij zijn mobieltje af. Daarna is de verdachte weggelopen in de richting van de Heemskerkerweg. Een onderzoek door de politie had nog geen resultaat. Graag zou de politie in contact komen met getuigen. Van de verdachte is bekend dat het gaat om een man met een normaal postuur van ongeveer
1.80 meter lang en tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij droeg zwarte trui en blauwe spijkerbroek en had een bivakmuts op. Getuigen worden verzocht e bellen met 0900 -8844.

Trio aangehouden voor openlijk geweld

HAARLEM - 7 november. Omstreeks 01.35 uur hielden politieagenten drie IJmuidenaren aan op het Lorentzplein. De mannen van 19 en 20 jaar oud, worden ervan verdacht kort daarvoor om onbekende reden een 16-jarige Heemstedenaar te hebben mishandeld nabij een horecagelegenheid aan de Wagenweg. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten, er wordt proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Aanhouding vier verdachten in gestolen auto

OUDE MEER 6 november. Omstreeks 20.30 uur werd de aandacht van politieagenten op de Fokkerweg getrokken door een auto die langzaam en met stadsverlichting reed. De auto werd vervolgens staandegehouden in Amstelveen. Uit nader onderzoek bleek het om een gestolen auto te gaan. Daarop zijn de vier inzittenden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Het waren twee jongemannen en jongevrouwen uit Amsterdam van 17, 20, en 21 jaar (2x).

Lastige hotelgast aangehouden

WIJK AAN ZEE 6 november. Omstreeks 21.25 werd de hulp van de politie ingeroepen bij een hotel in Wijk aan Zee. Een 28-jarige man uit Putten bleek onder invloed van alcohol vernielingen te hebben gepleegd en personeel te hebben lastig gevallen. Drie personeelsleden overmeesterden de man en de agenten namen de man over en hebben hem voor nader onderzoek ingesloten. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Alcoholcontroles

Kennemerland Op 5 en 6 november zijn op verschillende plaatsen in Kennemerland alcoholcontroles gehouden.

Dat gebeurde op 5 november in Beverwijk tussen 20.00 en 01.30 uur op de Laan der Nederlanden en op de Plesmanweg. Totaal werd van 496 passanten een blaastest Afgenomen wat leidde tot 2 bekeuringen. Van één van de bestuurders is het rijbewijs ingevorderd.

Ook in Haarlem werd de vijfde november op twee plaatsen gecontroleerd en wel op de Nijverheidsweg en de A.Hoffmanweg. Van 104 bestuurders is een blaastest afgenomen en daarbij is 1 bestuurder bekeurd omdat zijn rijbewijs was verlopen.

De zesde november is gecontroleerd in Bloemendaal op de Brederodelaan. Dat gebeurde tussen 18 en 20.00 uur. Van 180 passanten is een blaastest afgenomen, twee bestuurders liepen een bekeuring op.

Tot slot is diezelfde dag tussen 21.30 en 01.00 uur gecontroleerd in Halfweg op de Amsterdamsenstraatweg. Daar is van 300 passanten een blaastest afgenomen en werden drie bestuurders bekeurd.