Ministerie van Defensie


Minister Hillen bezoekt Nederlandse militairen Afghanistan

7 november 2010, 17.19 uur

Geflankeerd door generaal Van Uhm (l.) en viceadmiraal Borsboom neemt de minister deel aan de plechtige ontmantelingsceremonie van het monument met de namen van de 24 in Afghanistan omgekomen militairen. Minister van Defensie Hans Hillen heeft dit weekend een tweedaags bezoek gebracht aan de Nederlandse eenheden in Afghanistan. De minister woonde onder meer de ontmantelingsceremonie bij van het monument met de namen van de 24 Nederlandse militairen die in Afghanistan zijn omgekomen. Minister Hillen op Kamp Holland in gesprek met militairen van de Redeployment Task Force.

Minister Hillen sprak vandaag in de hoofdstad Kabul met daar geplaatste Nederlandse militairen en zijn Afghaanse ambtgenoot Wardak. Ook had hij een ontmoeting met de bevelhebber van de ISAF-troepen, de Amerikaanse generaal Petraeus.

Ontmantelingsceremonie

In het gezelschap van de Commandant der Strijdkrachten, generaal Peter van Uhm, en de Commandant der Zeestrijdkrachten, viceadmiraal Matthieu Bosboom, vloog Hillen door naar Tarin Kowt. Op voormalig Kamp Holland nam de delegatie deel aan de plechtige ontmantelingsceremonie van het ijzeren monument met de namen van de 24 militairen die in Afghanistan zijn omgekomen. Het monument wordt naar Nederland overgebracht, waar het een passende plaats krijgt.

Het monument met de namen de gesneuvelde militairen krijgt in Nederland een passende plaats.

Naast de ceremonie sprak de minister in Tarin Kowt met militairen van de Redeployment Task Force, de eenheid verantwoordelijk voor het transport van het materieel naar Nederland. Tijdens zijn bezoek had minister Hillen ook ontmoetingen met militairen van de Air Task Force die in Kandahar en nog deels op Kamp Holland zijn gestationeerd.

Kenia

De delegatie met onder meer Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm (tweede van links) reist vandaag door naar Kenia.

De delegatie reist door naar Kenia waar in de havenstad Mombassa een eendaags bezoek wordt gebracht aan de Nederlandse marine-eenheden die deelnemen aan de anti-piraterijmissie in de Somalische wateren.