Paddenstoelen en braakballen bij IVN West-Friesland


BOVENKARSPEL, 20101031 -- Herfstsfeer in Het Streekbos en daar horen wonderlijke paddenstoelen en sprookjesachtige verhalen bij. Op zondag 7 november is er een gratis Paddenstoelentocht voor kinderen van 7 t/m 12 jaar door Het Streekbos. Start om 14.00 uur vanuit het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. Ouders mogen dezer keer niet mee, zij kunnen hun kinderen na een uur weer ophalen.

Met hulp van een wonderlijk paddenstoelenmannetje, gaan de kinderen op een speelse manier op zoek naar de opruimers van het bos. Hoe ze dat doen en dat je met paddenstoeleninkt kan schrijven is een leuke ontdekking! Wel laarzen aandoen. Graag vooraf aanmelden bij Beppie v.d. Wegen op telefoon 0228 322338.

Voor grotere kinderen van de basisschool is er een inloopmiddag bij het IVN in het Streekbos Paviljoen. Van 13.00 - 16.00 uur kunnen zij uilenballen pluizen. Met een pincet en oude tandenborstel (zelf graag meenemen) mogen ze heel voorzichtig de braakballen uit elkaar pluizen, botjes tellen en onderzoeken bij welk beestje ze horen.

IVN West-Friesland





ingezonden persbericht