Nationale Leonardo onderwijs Vriendendag in Maarssen


MAARSSEN, 20101107 -- Op 7 november komen vele ouders, leerlingen, onderwijzers en belangstellenden van de Leonardoscholen in heel Nederland samen op de Nationale Leonardo onderwijs Vrienden dag in Maarssen. Dit evenement wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van Leonardo onderwijs Maarssen.

De dag kent 4 onderdelen:
Het eerste Leonardo Open schaaktoernooi, diverse workshops rond het thema hoogbegaafdheid en een bijeenkomst van alle Vrienden Leonardo onderwijs stichtingen. Naast deze officiële onderdelen is er ook een vrij toegankelijke informatie beurs met aandacht voor de nieuwste speel- en leermaterialen.

Het 1e Leonardo Open Schaaktoernooi vindt net zoals de rest van het dagprogramma plaats in het Niftarlake college in Maarssen. Leonardoschool Maarssen organiseert dit toernooi met Schaakclub Vegtlust. Met 54 schaakteams van alle Leonardoscholen uit Nederland is dit meteen een groot schooltoernooi. Ieder team bestaat uit 5 leerlingen. Het toernooi vindt plaats over 7 ronden volgens het Zwitsers systeem Het tempo is 15 minuten per persoon per partij
De hoofdprijs is een Fischer techniek pakket twv ¤440, =, beschikbaar gesteld door Schoolsupport.
2e prijs: Vijf jaaraccounts voor het spelen op Playchess
3e prijs: Vijf individuele jaarlidmaatschappen van SpeelZ
4e prijs: Vijf vrijkaarten voor het science center Nemo

Workshops
Op deze dag zijn er ook workshops te volgen. Er hebben zich ruim 170 deelnemers voor de diverse workshops aangemeld.

1. Ja hoor, ik accepteer het wel...
De sociale en emotionele kant van de diagnose hoogbegaafdheid.
Rineke Derksen, advies en begeleidingsbureau GelukkigHB.

2. Hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid bij kinderen
Henk-Jan van Veen, Landelijk informatiepunt Hoogsensitieve Kinderen.

3. Onderpresteren op de basisschool
Monique Schaminée, specialist Hoogbegaafdheid en leerkracht Leonardo Onderwijs en Saskia Bruyn, jurist, mediator, vormgever en psycholoog in opleiding.

4. Hoofd vergeet je lichaam niet!
Hoogbegaafdheid en sensomotorisch integratie
Viviane Binnendijk, fysiotherapeute en Petra Cohen-Koolstra psychomotorische kindertherapeut in opleiding en SMI therapeut.

Nationale Vrienden Stichtingen Leonardo onderwijs
De overheid geeft nog geen volledig dekkende financiële steun voor Leonardo onderwijs. Om een Leonardoschool financieel te ondersteunen is dan ook regionale sponsoring nodig. Om dit mogelijk te maken wordt er bij elk Leonardo initiatief een steunstichting opgericht. De regionale stichtingen werken nu samen richting de oprichting van een Nationale Vrienden Leonardo onderwijs stichting.

Na de succesvolle bijeenkomst van alle Leonardo onderwijs Vrienden stichtingen op zaterdag 25 september, georganiseerd en gefaciliteerd door de Leonardo Stichting, staat er voor vandaag aldus een vervolgbijeenkomst gepland. Kernpunt is hoe ondersteunen we de kinderen op de Leonardoscholen het best. Sponsorstrategie, uitwisselen van ervaringen en kennis zijn ook belangrijke punten op deze dag.

Informatiebeurs
De standhouders zijn: Schoolsupport, Denkspellenexpert, Kinheim en Raindropchess.

Adres:
Pauwenkamp 151
3607 GK Maarssen

Leonardo Gooi en omstreken





ingezonden persbericht