DBC Onderhoud

8 november 2010: gebruikersbijeenkomst over RS07 21-09-2010 14:21

8 november 2010: gebruikersbijeenkomst over RS07 Op 8 november 2010 organiseert DBC-Onderhoud opnieuw een bijeenkomst voor gebruikers van de DBC-systematiek. Tijdens deze bijeenkomst komen vooral de wijzigingen in de systematiek per 1 januari 2011 (RS07) aan bod.

Â

Omdat de nieuwe DBC-systematiek onder de noemer DBCâs op weg naar Transparantie (DOT) niet vóór 2012 wordt ingevoerd, is in 2011 de huidige systematiek nog van toepassing. DBC-Onderhoud verzorgt dan ook voor 2011 een geactualiseerd DBC-pakket onder de noemer RS07. De ins en outs van dit pakket komen tijdens deze gebruikersbijeenkomst aan bod. Â
Ook willen wij u graag een blik in de keuken gunnen: hoe komt een DBC-pakket tot stand? De zogenoemde onderhoudscyclus passeert de revue en u krijgt inzicht in hoe DBC-tarieven tot stand komen. Een belangrijk fundament van de totstandkoming van een DBC-pakket is de informatie over geleverde zorg die instellingen periodiek leveren aan het DBC Informatie Systeem (DIS). De DIS-organisatie verzorgt tijdens de bijeenkomst een presentatie over het hoe en het nut van goede aanlevering aan het DIS.
Â
Deze gebruikersbijeenkomst is vooral bedoeld voor diegenen die in de dagelijkse praktijk werken met DBC's, zoals zorgadministrateurs en verwerkers van declaraties bij verzekeraars.
Â
De bijeenkomst vindt plaats in het NBC te Nieuwegein en begint om 12.30 uur. Deze locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Vanaf 11.30 uur wordt u een lunch aangeboden. Het inschrijfformulier vindt u hier. Er kunnen zich maximaal 200 deelnemers inschrijven.