Ingezonden persbericht


18 oktober 2010

ROC Midden Nederland trekt in bij HU Amersfoort

Studenten van de mbo opleidingen Medewerker-Marketing van ROC Midden Nederland (ROC-MN) verhuizen tijdelijk in november naar het nieuwe pand van HU Amersfoort (Hogeschool Utrecht). Dit betekent dat er vanaf 8 november a.s. 225 studenten (180 havo leerlingen van de tweejarige sprintopleidingen en 45 leerlingen van de reguliere driejarige opleiding) op niveau 4 met de opleidingen 'medewerker marketing' en 10 ROC-MN medewerkers bij HU Amersfoort inhuizen. De mbo-studenten worden gehuisvest op de verdieping met het thema Economie & Vrijetijdsmanagement.

Partners
Samen met onderwijspartners en de regionale beroepsomgeving wil HU Amersfoort komen tot samenwerking en verbinding gericht op de thema's Economie & Vrijetijdsmanagement, Onderwijs & Opvoeding en Zorg & Welzijn en ondernemerschap. Langs deze thema's is ook het opleidingsaanbod ingericht. HU Amersfoort heeft hiertoe diverse samenwerkingsverbanden in de regio gesloten. De komst van andere bedrijven en instellingen naar het Eemplein (Scholen in de Kunst, Discover, Cultuurhuis) geeft mogelijkheden tot intensieve samenwerking. Ramses de Groot, directeur HU Amersfoort: "Wij zien graag ook andere (kennis)partners gehuisvest worden op het Eemplein, waardoor kennisuitwisseling en doorstroming vanuit ketenpartners, zoals het ROC, eenvoudiger kan plaatsvinden." Gerard den Dubbelden, afdelingsmanager Commercieel en Handel ROC-MN: "Op deze manier stromen mbo-studenten van ROC-MN eenvoudiger door naar het hbo en kunnen doorlopende leerlijnen gerealiseerd worden."

Tijdelijke inhuizing
Deze huisvesting is voor de ROC-MN studenten tijdelijk. Samen met de Stichting Studentenhuisvesting (SSH), wordt gewerkt aan een nieuwbouwproject in Amersfoort, waarin ROC Midden Nederland een definitieve plek krijgt.

Over Hogeschool Utrecht
Hogeschool Utrecht (HU) is een kennisorganisatie die door hoogwaardig onderwijs en onderzoek werkt aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. De 3.200 medewerkers van de HU verzorgen hoger onderwijs voor 39.000 studenten via 68 bachelors en 24 masters. Promoverende docenten en excellente studenten verrichten toegepast onderzoek onder leiding van ruim 40 lectoren en geclusterd in 6 kenniscentra. Hogeschool Utrecht heeft vestigingen in Utrecht en Amersfoort.

Over ROC Midden Nederland
ROC Midden Nederland is een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie waar kwaliteit, kleinschaligheid en persoonlijk contact voorop staan. Het ontwikkelen van talenten bij de ruim 22.000 studenten staat daarbij centraal en zo'n 2000 medewerkers spannen zich in om hen de nodige begeleiding te geven. Dit gebeurt in gezamenlijk ondernemerschap met onze maatschappelijke partners. Zie ook www.rocmn.nl