Technische Universiteit Delft

Promotie: Ultra-Wideband Imaging

door M&C

Promotie van De heer Ir. X. Zhuge: "Short-Range Ultra-Wideband Imaging with Multi-Input Multi-Output Arrays"

08 november 2010 | 10:00 uur
plaats: Aula TU Delft

De heer Ir. X. Zhuge | elektrotechnisch ingenieur, Nederland promotor | Prof.dsc.dr. A. Yarovoy EWI

Short-Range Ultra-Wideband Imaging with Multi-Input Multi-Output Arrays

Compacte, kostenefficiënte, hoge-resolutie beeldvormende sensors zijn vooral gewild bij observatie en bewaking op korte afstand. Dergelijke sensors zijn van grote waarde op het gebied van beveiliging, bij reddingsoperaties en medische toepassingen. Er kunnen voor diverse praktische toepassingen systemen worden opgezet, zoals voor het opsporen van verborgen wapens op openbare plaatsen, het lokaliseren van mensen in gebouwen of onder puin tijdens reddingsoperaties, het opsporen van landmijnen met kleine voertuigsystemen en het opsporen van verwondingen binnenin het menselijk lichaam. Het voordeel van dergelijke systemen is dat beelden direct kunnen worden verkregen, zodat er op veiligere en effectievere manier informatie kan worden verkregen en kan worden gehandeld.
Om bewegende doelen te kunnen observeren, moet het systeem snel genoeg kunnen opereren om direct een scherp 3D-beeld te kunnen genereren. Kostenefficiëntie is vanwege de huidige markt een andere belangrijke factor in de overwegingen. Bestaande systemen op basis van synthetische apertuur radar (SAR)-technologie of array met sequentiële werking van identieke transceiverparen zijn duur, en dus commercieel gezien moeilijk op grote schaal inzetbaar. In vergelijking met compacte, lichtgewicht, hoge-resolutie beeldvormende systemen die in real-time beelden van het doel kunnen leveren, zijn hun nadelen voor de hand liggend. De combinatie van ultrabreedband (UWB)-technologie en real-aperture multiple-input multiple-output (MIMO)-array biedt een nieuwe en praktische oplossing voor veilige, betrouwbare en kostenefficiënte, hoge-resolutie beeldvormende sensors.

Meer informatie?
Voor inzage in proefschriften van de promovendi kunt kijken in de TU Delft Repository op: repository.tudelft.nl. TU Delft Repository is de digitale vindplaats van openbare publicaties van de TU Delft. Proefschriften zullen binnen een paar weken na de desbetreffende promotie in de Repository te vinden zijn.

Â