MVO Nederland presenteert eerste resultaten Nationale MBO Monitor

01/11/2010 14:48

MVO Nederland

Betrokken ondernemers ontmoeten elkaar op 8 november in Rotterdam

Waarom investeren bedrijven tijd en geld in vrijwilligerswerk en goede doelen? Hoe doen ze dat? MVO Nederland liet onderzoek doen onder MKB-ers en presenteert op 8 november de resultaten tijdens Wereldz, 's lands grootste evenement over maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Het evenement vindt plaats aan de vooravond van 2011, het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk.

Programma

In 24 masterclasses en dialogen presenteren MBO-koplopers, zoals Rabobank, Delta Lloyd Groep, Albert Heijn, Tempo Team, IBM, KPN, Univé en MKB-ers Sanadome en Printrun hun visie en praktijkvoorbeelden met maatschappelijk betrokken ondernemen. Op een groot marktplein laten maatschappelijke organisaties zien hoe MBO in praktijk kan worden gebracht rond de thema's Leven, Leren, Wonen, Werken, Bewegen en Zorgen..

TOP-dialoog

Met Wereldz speelt MVO Nederland in op de stijgende vraag naar maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven. "Een terugtredende overheid vergroot de kansen voor ondernemers om hun kwaliteiten ook in het maatschappelijke veld in te zetten." vindt Willem Lageweg, directeur MVO Nederland. "Dan gaat het niet in de eerste plaats om geld, maar juist ook om de inzet van hun kernkwaliteiten: ondernemerschap, innovatie, planning & organisatie, financieel management, HR, marketing en communicatie." Hij is één van de deelnemers aan de TOP-dialoog die tijdens Wereldz plaatsvindt. Hier bespreken ondernemers en bestuurders de kansen voor MBO in het huidige politieke klimaat.

Nationale MBO-monitor

Voor de Nationale MBO Monitor deed onderzoeksbureau EIM onderzoek onder 2000 MKB-bedrijven naar de wijze waarop zij bijdragen aan maatschappelijke doelen. Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van het Nationaal Stimuleringsprogramma Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) van MVO Nederland. Doel is om bedrijven te helpen om meer en professioneler bij te dragen aan maatschappelijke doelen en vrijwilligerswerk. Het programma loopt tot en met 2012.


-----------------------------

Over MVO Nederland

MVO Nederland is het snelgroeiende nationale kennisnetwerk waarin bedrijven, ondernemersorganisaties en NGO's samenwerken op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Inmiddels hebben zo'n 1200 bedrijven en organisaties zich bij MVO Nederland aangesloten. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij meer dan 100.000 ondernemers. MVO Nederland activeert ondernemers om concreet met MVO aan de slag te gaan. www.mvonederland.nl