Saxion
BR>

ma 01 november 2010

Saxion biedt gratis pensioenspreekuur

Op maandag 8, dinsdag 9 en woensdag 10 november kunnen belangstellenden bij Saxion in Deventer en Enschede terecht voor persoonlijke informatie over hun pensioen.

Studenten van de opleidingen Bedrijfseconomie, Accountancy en Fiscaal Recht en Economie gaan tijdens het gratis pensioenspreekuur in op alle vragen met betrekking tot de oudedagvoorziening.

Samen met pensioenexperts maken de studenten duidelijk waarom eerder stoppen met werken of een echtscheiding van invloed is op de pensioenuitkering en welk effect dit heeft. Ook kunnen zij aan de hand van het pensioenoverzicht vertellen wat de hoogte van het pensioen op een bepaalde leeftijd is, en wat de mogelijkheden zijn om meer pensioen te krijgen of risico's af te dekken. De informatie en advisering vinden onafhankelijk plaats, er wordt niet doorverwezen naar verzekeraars of verzekeringsproducten.

Gerben Koopmans, coördinator pensioenloket:"De actuele berichtgeving over noodlijdende pensioenfondsen heeft heel wat losgemaakt. Mensen worden zich bewuster van hun pensioenvoorziening en willen precies weten waar zij aan toe zijn. Zo kunnen zij nog op tijd maatregelen treffen. Ik denk dat wij met het gratis pensioenspreekuur in een grote behoefte voorzien."

De spreekuren op 8, 9, en 10 november in Deventer en Enschede vinden plaats van 09.00-21.00 uur. Voor meer informatie en aanmelding kunnen belangstellenden terecht op www.saxion.nl of
www.wijzeringeldzaken.nl/pensioenspreekuren. Na aanmelding wordt contact opgenomen met de belangstellende.

De pensioenspreekuren zijn een initiatief van "Wijzer in geldzaken". Hierin zijn ruim 40 organisaties vertegenwoordigd die hun krachten bundelen om de consument de weg te wijzen naar betrouwbare informatie over financiële zaken.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------

Meer informatie:
Als mediavertegenwoordiger bent u op genoemde data van harte welkom om aan te schuiven en de gesprekken (anoniem) te verslaan. U kunt zich melden bij de receptie in de centrale hal.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerben Koopmans, coördinator pensioenloket, tel. 053- 478 1676, e-mail: g.koopmans@saxion.nl.

____________________ Zoek