Nederlands Jeugdinstituut


Positief Opvoeden werkt!


1 november 2010

Maandag 8 november 2010: landelijk symposium Triple P

Meer dan 100 Nederlandse gemeenten gebruiken voor het bieden van opvoedingsondersteuning het positief pedagogisch programma Triple P. Meer dan 4.000 professionals zijn getraind om Triple P aan ouders te mogen geven. Daarom organiseert het Nederlands Jeugdinstituut, in samenwerking met het Trimbos-instituut, het landelijk symposium Triple P: 'Positief Opvoeden werkt!' op maandag 8 november aanstaande in De Meervaart te Amsterdam. De gehele dag staat in het teken van de implementatie van Triple P binnen het preventieve jeugdbeleid en de curatieve jeugdzorg. De dag wordt feestelijk afgesloten met de uitreiking van de Triple P Award.

Programma

's Ochtends verzorgen diverse sprekers plenaire lezingen. Drs. Jacqueline van Rijn (projectleider Triple P ) en Dr. Krista Okma (senior adviseur /trainer Triple P), beiden werkzaam bij het Nederlands Jeugdinstituut, geven een overzicht van de implementatie van Triple P in Nederland. Vervolgens gaat Bahija Laaguili (Stek Jeugdhulp) in op de vraag of Triple P toepasbaar is voor migrantenouders. De ochtend sluit af met een presentatie over wanneer een campagne effectief is. Drs. Ferry Goossens (wetenschappelijk medewerker - Trimbos-instituut) gaat daarbij onder andere in op de succesvolle mediacampagne. 's Middags volgen de deelnemers twee workshops naar keuze. Daarna zal Dr. Rachel Calam (Reader in Clinical Psychology, University of Manchester) een boeiende lezing geven over de implementatie van Triple P interventies waarbij gebruik wordt gemaakt van media en internet. Tot slot reiken we de Triple P Award uit. Deze award gaat naar een persoon die zich optimaal heeft ingezet voor Triple P. Kijk voor meer informatie op de website.

Voor wie?

Het landelijk symposium Triple P: 'Positief Opvoeden werkt!' richt zich op (getrainde) professionals, beleidsmakers, onderzoekers en managers die werkzaam zijn binnen het lokaal preventieve jeugdbeleid en de curatieve jeugdzorg. Triple P kan worden toegepast in instellingen voor jeugdgezondheidszorg, maatschappelijk werk, jeugdzorg, opvoedingsondersteuning, gespecialiseerde gezinsverzorging, jeugd-GGZ, regionale MEE voorzieningen voor ouders en kinderen met beperkingen, speciaal onderwijs en welzijnswerk.

Aanmelden

Deelname aan het landelijk symposium Triple P: 'Positief Opvoeden werkt!' kost EUR 175 per persoon, inclusief congresmap, koffie, thee, lunch en een informele borrel. Het is mogelijk slechts één dagdeel te volgen tegen een gereduceerd tarief van EUR 100 per persoon. Aanmelden kan via de website.