Gemeente Aalsmeer

Proosdij Noord maandag 8 november

Bewoneravond Proosdij Noord maandag 8 november

De informatie/inspraakavond wordt gehouden in het Dorpshuis Kudelstaart en begint om 20.00 uur.

Op maandag 8 november wordt een informatie/inspraakavond georganiseerd voor bewoners van Proosdij-Noord. Deze avond wordt georganiseerd in het kader van de planologische procedures ten behoeve van de ontwikkeling van het zuidelijk deel van Proosdij Noord.
De informatie/inspraakavond wordt gehouden in het Dorpshuis Kudelstaart en begint om 20.00 uur. Bewoners kunnen tijdens deze avond hun zienswijze geven op de ruimtelijke procedure. Dit kan ook schriftelijk binnen de termijn dat de plannen ter inzage liggen.

Agenda
Na een inleiding door wethouder Gertjan van der Hoeven; worden de bewoners geïnformeerd over de plannen door stedenbouwkundig bureau SVP en de architect W. Stroobach. Er is uiteraard gelegenheid voor de bewoners om te reageren op de plannen.

Voorgeschiedenis
Er zijn al twee keer eerder plannen gemaakt voor dit gebied. Deze twee eerdere plannen van de projectontwikkelaar Grontmij Real Estate bleken niet haalbaar in verband met de economische recessie en de slechte markt voor huizen in het duurdere segment. Dit derde plan van de Grontmij gaat uit van huizen in het middensegment en heeft daardoor een grotere slaagkans.

Welstandscommissie
De welstandscommissie heeft inmiddels een positief advies uitgebracht over de bouwplannen. De ruimtelijke procedure start op 5 november 2010.