Gemeente Helmond


Nog eens 17 bushaltes worden aangepast

Gemeente Helmond gaat vanaf maandag 8 november nog eens zeventien bushaltes aanpassen.

Eerder al werden op diverse plekken in de stad de bushaltes verhoogd, zodat de lijnbussen beter toegankelijk worden. De komende weken gebeurt dat met name in de wijken Mierlo-Hout en Helmond-Noord.

Gelijkvloers instappen

De haltes worden verhoogd, zodat ouderen en minder validen, maar ook mensen met een kinderwagen of veel bagage, gemakkelijker toegang krijgen tot de bus. De nieuwste lijnbussen zijn inmiddels door busmaatschappij Hermes zo ingericht dat ze precies afgestemd zijn op de verhoogde haltes. Hierdoor is het mogelijk om gelijkvloers in te stappen.

Haltes Mierlo-Hout en Noord

Het aanpassen van zoveel mogelijk haltes in Helmond wordt verspreid over drie jaar uitgevoerd. Dit najaar is fase vier aan de beurt, waarin zeventien haltes worden aangepast. In Mierlo-Hout worden aan de Heeklaan de bushaltes aangepast ter hoogte van de volgende straten: De Bergen (twee haltes), Wilgehoutstraat (twee haltes) en Snoekstraat (twee haltes). Ook aan de Geldropseweg worden twee haltes aangepast. In Helmond-Noord gebeurt dat aan de Harmoniestraat ter hoogte van de volgende straten: Klarinetstraat, Saxofoonstraat en Triangelpad, alsook een halte aan de Melis Stokelaan.

Overige locaties

Andere bushaltes die toegankelijk worden gemaakt zijn de bushalte aan de Dorpsstraat ter hoogte van de Hortsedijk, de Boerhaavelaan (twee haltes) en Kasteel Traverse (twee haltes).

* Lees meer over het aanpassen van de bushaltes