Gemeente Brummen


Werkzaamheden Gasunie bij Buurtweg/Kleine Vosstraat

(Oorspronkelijke publicatie datum: 04-11-2010)

In de periode van maandag 8 november tot en met vrijdag 17 december verricht Gasunie werkzaamheden in het weiland op de hoek Kleine Vosstraat en Buurtweg. Het werkterrein wordt afgezet door bouwhekken en verkeersbarriers. De Buurtweg zal tijdens deze klus een plaatselijke wegversmalling hebben. De weg blijft echter in beide richtingen open. De gaslevering wordt tijdens de uitvoeringsperiode in stand gehouden door omloopleidingen te leggen.

Gasunie is verantwoordelijk voor een veilige en betrouwbare gasvoorziening in Nederland. Daartoe beheert zij ruim 12.000 kilometer ondergrondse leidingen en vele locaties die het mogelijk maken dat gas naar afnemers wordt getransporteerd. Eén van de afnemers is uw nutsbedrijf dat ervoor zorgt dat gas bij u thuis geleverd wordt.

De leidingen en locaties van Gasunie staan onder streng toezicht om de veiligheid ervan te waarborgen. Geregeld wordt daarom onderhoud aan het leidingnet uitgevoerd. In de periode van maandag 8 november tot en met vrijdag 17 december zullen werkzaamheden verricht worden in het weiland op de hoek Kleine Vosstraat/Buurtweg. Op deze locatie ligt ondergronds een afsluiter waarmee de gasstroom kan worden afgesloten. Deze afsluiter zal worden nagekeken en waar nodig opgeknapt zodat hij weer voor langere tijd kan functioneren. In het weiland bij het kruispunt zullen een aantal werkputten worden gegraven met behulp van zuigwagens die de grond wegzuigen. Het werkterrein wordt dus afgezet met bouwhekken en er worden verkeersbarriers aangebracht. De Buurtweg zal een plaatselijke wegversmalling hebben gedurende de uitvoeringsperiode. De weg blijft echter in beide richtingen open.

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Stel deze dan aan de heer R van Leeuwen van Gasunie. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0570) 69 64 83. Ook kunt u mailen naar R.E.M.Leeuwen@gasunie.nl.