Rijksvoorlichtingsdienst

Eerste project Spoedaanpak geopend: A2 Leenderheide-Valkenswaard

Op maandag 8 november verricht minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu de officiële opening van het spoedaanpakproject A2 Leenderheide - Valkenswaard. De minister doet dit samen met de heer Harry Hendriks, directievoorzitter van Philips Nederland.

De opening van de A2 Leenderheide - Valkenswaard is een belangrijke mijlpaal in het ambitieuze programma Spoedaanpak Wegen, namelijk het eerste project dat officieel wordt opgeleverd. In het kader van de Spoedaanpak gaat voor mei 2011 op dertig locaties de schop de grond in en worden er tien projecten opgeleverd.

Doorstroming op de Randweg

Op de A2 tussen knooppunt Leenderheide en de aansluiting Valkenswaard is in zuidelijke richting een derde rijstrook aangelegd. Extra capaciteit op dit weggedeelte is van belang om filevorming op de onlangs geopende Randweg Eindhoven te voorkomen. Door de uitbreiding van de Randweg Eindhoven vervolgen meer auto's tegelijkertijd hun weg naar het zuiden. Door de aanleg van een derde rijstrook in zuidelijke richting wordt er voor gezorgd bij knooppunt Leenderheide geen files ontstaan. Dit is van belang voor de bereikbaarheid en de economische ontwikkeling van Eindhoven en de regio zuidoost Brabant en voor de doorstroming op de belangrijke doorgaande oost-west (A67) en noord-zuid (A2) verbindingen waarvan de Randweg Eindhoven het kruispunt is.

U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de officiële opening op 8 november. U wordt verzocht zich vóór 5 november 17.00 uur aan te melden. U kunt zich aanmelden via een replay op deze mail of bellen met Karen van IJzendoorn, communicatieadviseur A2 Leenderheide - Valkenswaard, telefoon 06 - 50 66 27 43. Bij haar kunt u ook terecht voor meer informatie.

Programma (