Vlaamse Overheid

de Tiensesteenweg (N29) in Glabbeek

Herstellingen van winterschade op de Tiensesteenweg (N29) in Glabbeek

Vlaamse overheid

donderdag 4 november 2010

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert van 8 tot en met 15 november herstellingen uit aan het wegdek van de Tiensesteenweg (N29) in Glabbeek, tussen het kruispunt van de Vissenakensesteenweg en de Schoolstraat en dat van de Grotestraat en Zuurbemde. Tijdens de werkzaamheden zal er een systeem van alternerend verkeer gelden. Omdat er reeds ingrijpende werkzaamheden aan de gang zijn op dezelfde Tiensesteenweg verderop in Bunsbeek, voert de aannemer de herstellingen zo snel mogelijk uit, zodat de extra hinder beperkt blijft. De vooropgestelde timing kan echter veranderen door de weersomstandigheden: asfalteren is immers onmogelijk als het regent.

Alternerend verkeer
Het verkeer blijft beurtelings mogelijk in de beide rijrichtingen. Er zullen tijdelijke verkeerslichten geplaatst worden.

Vernieuwing riolering
Op termijn zal de Tiensesteenweg tussen Bunsbeek en Glabbeek even grondig vernieuwd worden als de Tiensesteenweg tussen Tienen en Bunsbeek. Omdat Aquafin tussen Bunsbeek en Glabbeek de vernieuwing van de riolering voorziet, wacht AWV tot Aquafin de timing van hun project bepaald heeft. De weg- en de rioleringswerkzaamheden worden dan als één project uitgevoerd.