Saxion
BR>

do 04 november 2010

Eerste internationale projectweek bij Saxion

Bijna 600 studenten uit het eerste, tweede en vierde jaar van de opleidingen Technische Natuurkunde, Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen werken dit jaar van 8 tot en met 12 november mee aan de International Projectweek bij Saxion in Ensched

Tijdens deze week werken ze niet alleen aan ingenieursopdrachten van bedrijven uit de regio, zoals Norit, Sensata, Stork, Bronkhorst High-tech en Nedap, maar ook aan opdrachten van Duitse bedrijven, zoals van Zema GmbH, een mechatronicabedrijf uit Saarbrücken. Dit jaar doen er ook 25 gaststudenten mee van het Pictorius Berufskolleg uit het Duitse Coesfeld en 25 studenten van de Hochschule für Technik und Wirtschaft uit Saarbrücken.

De studenten werken in teams aan diverse technische opdrachten (concept-denken). Elk team bestaat uit studenten van de drie verschillende studiejaren. Een vierdejaarsstudent is als projectleider verantwoordelijk voor de inzet van het team en onderhoudt de contacten met de opdrachtgever.

Tijdens de afsluitende markt op vrijdagmiddag, waar alle participerende bedrijven zich presenteren, kiest de vakjury het winnende idee.

Technische Natuurkunde >>

Werktuigbouwkunde >>

Industrieel Product Ontwerpen >>


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Joop Temmink, leider van de Saxion International Projectweek. Tel: 053-4871443, e-mail: j.temmink@saxion.nl.

____________________ Zoek