Project Gemeente Westland


Verhagen maakt kennis met innovatieve duurzame glastuinbouw in Westland

Publicatiedatum: 05-11-2010

Minister Verhagen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie brengt op maandag 8 november een werkbezoek aan Westland, de grootste glastuinbouwgemeente ter wereld.

Burgemeester Van der Tak van de gemeente Westland ontvangt de minister bij Ter Laak Orchids, een bedrijf dat op een duurzame en moderne manier potplanten kweekt. De kas is voorzien van zonnepanelen en volledig isolerende kasgevels.
Tijdens het bezoek, waarbij vertegenwoordigers uit de Westlandse en Nederlandse glastuinbouwcluster aanwezig zijn, wordt de minister geïnformeerd over de betekenis van Greenport Westland en de doelen en resultaten van Greenport Nederland. In Greenport Nederland werken private partijen, belangenorganisaties en overheden samen aan een strategische agenda 'Denken en doen' 2010-2013. In deze agenda staan concrete acties om de internationaal georiënteerde tuinbouwcluster, die een belangrijke bijdrage levert aan de Nederlandse economie, te versterken om de internationale koploperspositie uit te bouwen.