Politie Drenthe

Maandag 8 november 2010

Provincie Drenthe, 08-11-2010

Man aangehouden voor poging tot inbraak

ASSEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 27-jarige man uit Assen aangehouden. De man bevond zich bij een woning aan de Noaberdreef waar hij aan de klink van de achterdeur had gevoeld of de woning was afgesloten. De bewoner zag dit en alarmeerde de politie. Deze kon op aanwijzen van de bewoner de man iets verderop in de straat aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

ASSEN In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken bij een bedrijf aan de Zaagmolen. Tussen 04.00 uur en 05.00 uur zijn er twee elektrische fietsen weggenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Rijbewijs ingevorderd van Zwitserse bestuurder

WITTELTE De politie heeft zondagmorgen een Zwitserse automobilist aangehouden. De 59-jarige bestuurder reed met hoge snelheid over de N371. Hij reed een politiewagen tegemoet. Toen hij de politiewagen had gepasseerd, draaiden zij het voertuig en zette de achtervolging in. In het traject tussen Wittelte en Dieverbrug liep de snelheid van de Zwitser op tot 170 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Ter hoogte van Dieverbrug kon de man aan de kant worden gezet. Zijn rijbewijs is ingevorderd. In overleg met de Officier van Justitie heeft de man een bekeuring van 950,- gekregen. Deze is ter plaatse voldaan.

Bestuurder onder invloed van drugs

T HAANTJE De politie heeft zondagmiddag een 30-jarige man uit Emmen aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding dat er een auto aan t Haantje stond waarbij de bestuurder niet aanspreekbaar was. Ter plaatse bleek dat de bestuurder vermoedelijk de drugs GHB had gebruikt. Er is een hoeveelheid vloeibare substantie (vermoedelijk GHB) in een flesje aangetroffen in de auto. De man is overgebracht naar het Scheper Ziekenhuis te Emmen. Nadat de man was behandeld is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor waar hij verklaarde GHB te hebben gebruikt voordat hij ging rijden. Het flesje met vermoedelijk de GHB is in beslag genomen en wordt onderzocht. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Bekeuring voor baldadigheid

HOOGEVEEN De politie heeft zondagmiddag een 16-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden. De jongen stond met een groepje leeftijdsgenoten bij een verlaten pand aan de Orion. Een oplettende burger zag dat de jongen vernielingen aanbracht aan het pand en met bierflesjes gooide. De getuige zette de jongen op de foto en belde de politie. Met behulp van de foto kon de jongeman in de buurt van de Orion worden aangehouden. Hij heeft een bekeuring gekregen voor baldadigheid.

Inbreker aangehouden

ROLDE De politie heeft zondagmiddag een 20-jarige man uit Assen aangehouden. Eerder die middag kreeg de politie de melding dat er zou zijn ingebroken bij een woning aan de Grote Brink. Oplettende buren zagen twee mannen rondom de woning lopen en daarna wegreden. De getuige vertrouwde het niet en noteerde het kenteken van de auto. Toen zij bij de woning ging kijken bleek dat er was ingebroken. Zij alarmeerde hierop de politie. De 20-jarige Assenaar kon later bij een woning aan de Winkelakker in Assen worden aangehouden. In de auto troffen de agenten naar alle waarschijnlijkheid de gestolen spullen uit de woning in Rolde aan. De verdachte is overgebracht naar politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Beschonken bestuurder aangehouden

HOLLANDSCHEVELD De politie heeft zondagavond een 25-jarige automobilist uit Hollandscheveld aangehouden. De man reed over de Rieghoogstensdijk met een snelheid van 92 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Tevens negeerde de man een inhaalverbod. Bij controle bleek dat de man te veel alcohol had gedronken. Hij blies bij de ademanalyse 280 ug/l (0,6 promille). De man is aangehouden. Er wordt voor alle drie de overtredingen proces-verbaal opgemaakt.

Politie zoekt getuigen inbraak

MEPPEL De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak in een winkel aan De Swaenenborgh. De inbraak heeft plaats gevonden tussen donderdag 4 november 18.00 uur en vrijdag 5 november 08.30 uur. Men is de winkel binnengegaan en heeft de winkel doorzocht. Hierbij is onder andere een oude kluis vernield. Dit is waarschijnlijk gepaard gegaan met veel lawaai. Er is bij deze inbraak een geldbedrag weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen welke iets verdachts hebben gezien of gehoord rond het tijdstip van de inbraak. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Meppel via het telefoonnummer 0900-8844.