Politie Zeeland


---

1981-2010 Twee woninginbraken in één straat, Tholen
Op het Achtererf in Tholen is afgelopen zondag in twee woningen ingebroken.

De Zeeuwse politie gaat buurtonderzoek doen in de buurt van de getroffen woningen.

De inbraken zijn gepleegd tussen zondag 16.00 en 19.00 uur gepleegd. In één woning is nog niet bekend wat er allemaal weg is, maar in de andere woning zijn sieraden weggenomen.

Vermoedelijk zijn bij allebei de woningen ramen geforceerd om binnen te komen.

1982-2010 Inbraak in Zonnemaire
Bij een woninginbraak in Zonnemaire zondag zijn een onbekend geldbedrag en sieraden buitgemaakt.

De woning ligt aan de Julianastraat in Zonnemaire en is bezocht door inbrekers tussen 16.30 en 20.00 uur.

De technische recherche van de Zeeuwse politie gaat een sporenonderzoek doen in de woning.

1983-2010 Rijbewijs ingenomen, Middelburg
Omstreeks 00.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag kwamen agenten van de Zeeuwse politie terug op het politiebureau in Middelburg.

Zij troffen een personenauto die geparkeerd was achter op het terrein van de politie, onder een camera, op een plaats waar men niet mag parkeren. Net wilden vijf mensen de auto in stappen om naar huis te gaan rijden.

De agenten spraken de bestuurder van de auto aan en vroegen hem zijn auto elders te parkeren of weg te gaan, omdat hij geen handige parkeerplek had uitgekozen. De 32-jarige Terneuzenaar hield een kort gesprek met de agenten en toen roken zij dat de automobilist behoorlijk naar drank rook/riekte.

Zij hebben de man laten blazen en uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Omdat de agenten de man nog niet hadden zien rijden, hebben zij de Terneuzenaar gewaarschuwd niet te gaan rijden en een taxi naar huis te nemen. Dit zou hij doen en alle vijf liepen weer richting het centrum van Middelburg, om daar de daad bij hun woord te voegen.

Toen de agenten even later via de camerabeelden zagen dat het vijftal toch weer in de auto stapte en ook daadwerkelijk wegreden hebben zij ingegrepen. De bestuurder mocht zijn auto laten staan en heeft op het ademanalyseapparaat geblazen. Hier kwam uit dat hij drie keer teveel had gedronken en hij kon meteen zijn rijbewijs inleveren. Dit is opgestuurd naar de officier van justitie die verder bepaalt wat er met het rijbewijs en de man gaat gebeuren.

---- --