Politie Groningen

Maandag 8 november 2010

Provincie Groningen, 08-11-2010

Jongen na burgernetactie weer terug

GRONINGEN Een 9-jarige jongen is maandagochtend na de inzet van burgernet weer aangetroffen. De jongen was weglopen vanaf zijn school aan de Donderslaan in Groningen. Ongeveer twintig minuten na het opstarten van burgernet werd de knaap aangetroffen.

Vrouw gewond bij verkeersongeval

BEERTA / WINSCHOTEN Bij een verkeersongeval op de autosnelweg A7 tussen Beerta en Winschoten is zondagmiddag een 44-jarige vrouw uit Recklinghausen (D) gewond geraakt. De bestuurder, een 46-jarige man uit Recklinghausen, was in een bocht rechtdoor gereden. De Duitser vloog met zijn auto over de kop en hij belandde met zijn auto in een greppel. De bestuurder bleef ongedeerd. De vrouw, die naast hem zat, klaagde over rugklachten. Het slachtoffer werd voor nader onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Vrouw gewond na botsing met scootmobiel

TER APEL Een 73-jarige vrouw uit Ter Apel is zondagmiddag in de Havenstraat in ter Apel gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw was met haar scootmobiel tegen een paaltje gereden. Het slachtoffer werd door de klap uit haar stoel gelanceerd. Na de val op straat viel het voertuig ook nog op haar enkel. Het slachtoffer werd voor nader onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Man aangehouden na huiselijk geweld

WINSCHOTEN De politie heeft zondagavond in een woning in Winschoten een 42-jarige man uit Winschoten aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht dat hij zijn 29-jarige vriendin, ook uit Winschoten, in de betreffende woning heeft mishandeld. De vrouw belde de politie, waarna de verdachte kon worden ingerekend. Hij werd in een cel ingesloten. Na de aanhouding trof de politie na informatie van de vrouw in een bedrijfspand in Winschoten een gaspistool aan. Het wapen werd in beslag genomen. De 29-jarige doet aangifte van mishandeling. De man wordt vandaag gehoord over het incident.

Rijden onder invloed

GRONINGEN De politie heeft zondagavond op de Zuiderweg in Groningen een 44-jarige man uit Leek aangehouden voor rijden onder invloed. De Leekster werd door politieagenten gecontroleerd, omdat hij opvallend rustig over de Zuiderweg reed. Tijdens een blaastest bleek dat de man vermoedelijk te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van vier uren uitgereikt. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man overlopen bij inbraak

GRONINGEN De politie heeft zondagnacht een 30-jarige man uit Groningen aangehouden voor een woninginbraak. De verdachte was een woning aan de Laurierstraat binnengegaan door een raam open te breken. De bewoonster belde de politie. De politie wist de verdachte even later in de woning aan te houden. Hij werd in een cel ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Dieven proberen auto te stelen

FOXHOL De politie is op zoek naar twee dieven die maandagmorgen rond 06:00 uur een auto probeerden te stelen aan de Woldweg in Foxhol. Een getuige zag dat twee mannen poogden de bewuste auto, een Eend, te starten. Toen het duo werd opgemerkt, gingen ze er snel vandoor. De politie constateerde dat het slot van de auto was opengebroken. De inbrekers renden weg naar dichtbijgelegen fietsenstalling. De politie stelt een onderzoek in.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde zondagdag 7 november op diverse plaatsen op snelheid.


- Groningen, Provincialeweg N355:aantal geregistreerde voertuigen: 2575, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Ten Post, Provincialeweg N360:aantal geregistreerde voertuigen: 698, aantal overtredingen: 117, hoogst gemeten snelheid: 144 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Baflo, Provincialeweg N363:aantal geregistreerde voertuigen: 697, aantal overtredingen: 113, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.