Nederlandse Tafeltennisbond


Europees jeugdkampioene Britt Eerland maakt debuut op de ITTF Pro Tour 8-11-2010

Tafeltennisster Britt Eerland maakt woensdag in Polen haar debuut op de ITTF Pro Tour. De 16-jarige Schiedamse kroonde zich in juli van dit jaar tot Europees jeugdkampioene in het enkelspel. Aan het evenement in Warschau doen ook Li Jiao, Li Jie en Elena Timina mee. Linda Creemers heeft zich vanwege griep moeten afmelden.

Britt Eerland debuteert in november 2010 op de ITTF Pro Tour. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

Eerland trad afgelopen zomer in de voetsporen van Bettine Vriesekoop door als tweede Nederlandse de EK-titel tot en met 18 jaar in het enkelspel te winnen. In augustus was ze één van de gekwalificeerde deelnemers aan de eerste editie van de Jeugd Olympische Spelen in Singapore.

De ITTF Pro Tour in Polen is het laatste reguliere evenement van 2010. Li Jiao en Li Jie kunnen daar de laatste belangrijke punten verdienen voor het Pro Tour klassement waarvan de beste zestien speelsters zich plaatsen voor de Grand Finals 2010 in het Zuid-Koreaanse Seoul (16-19 december). Beide Nederlandsen staan op dit moment binnen de top zestien en hebben ook uitstekende kansen om zich in het dubbelspel te kwalificeren.

Na de ITTF Pro Tour in Polen komen de Nederlandse tafeltennisdames op dinsdag 23 november in Oss (tegen Spanje) en op vrijdag 10 december in Zoetermeer (tegen Oostenrijk) in actie bij thuisinterlands voor de JOOLA European Nations League. Beide duels beginnen om 19:30 uur.

Kaarten voor de thuisduels NED-SPA en NED-OOS

De Nederlandse dames behaalden afgelopen september in Ostrava (Tsjechië) voor de derde keer op rij de Europese titel voor landenteams. Een unieke prestatie in de geschiedenis van het tafeltennis. De Oranjedames zijn door de NTTB dan ook voorgedragen voor de verkiezing sportploeg van het jaar bij het NOC*NSF Sportgala.

NTTB/HH