FloraHolland


Kwalitatief goed bezoek FloraHolland Trade Fair Aalsmeer

FLORAHOLLAND AALSMEER, 8 november 2010 (persbericht) - Standhouders en bezoekers van de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer sloten de beursweek met een tevreden gevoel af. De internationale handelsbeurs in Aalsmeer is erg goed bezocht. Zelf op vrijdag, normaliter een iets rustiger beursdag, liepen de gangpaden vol. Het vakpubliek was kwalitatief goed en afkomstig uit alle werelddelen. Er heerste een positieve handelsstemming, waarbij het leggen van contacten en het voorbereiden van lange termijn-orders centraal stonden.

Veel internationale belangstelling
De beurs had met zijn standhouders/kwekers uit tientallen landen en bezoekers uit de hele wereld een internationaal karakter. Bezoekers van de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer lieten zich door de vele noviteiten, trends, innovaties en het brede aanbod van planten en bloemen zichtbaar inspireren. Het FloraHolland Trends- en Conceptenplein werd druk bezocht door kopers die met hun eigen klanten op pad waren. Er was vooral veel belangstelling uit het groothandelssegment. In de nabijgelegen segmentpresentaties werden de concepten vertaald naar praktische toepassingen. In de Blue en Red Box, twee exclusieve inspirerende ruimtes op het Trends- en Conceptenplein, kregen bezoekers uitleg over de rationele en emotionele aspecten van verkopen via het retailkanaal. Ook de social media kregen tijdens deze beurseditie de aandacht. Op het WINovation-plein was het Twitter-scherm één van de blikvangers, te midden van innovaties en inspirerende presentatievormen. Door een groot aantal standhouders en bezoekers werd dan ook actief getwitterd.
Zo'n zestig vakjournalisten uit binnen- en buitenland bezochten de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer.

Beurs voor planten en bloemen
In totaal bood de beurs ruimte aan zo'n zevenhonderd kwekersstands. Er werd dit jaar opvallend veel zorg besteed aan de uitstraling van de stands. Het aandeel planten bleef ten opzichte van vorig jaar gelijk, maar het aantal snijbloemenstands nam opnieuw toe. "Het aanbod snijbloemen op de FloraHolland Trade Fair is enorm gegroeid. De eerste keer stonden er vooral plantenkwekers. Het is ook echt een professionele beurs voor bloemenkwekers geworden", aldus Else van den Beukel van JB Matricaria. "Kopers komen hier naar toe met hun eigen klanten. Dat zijn de mensen die je graag wilt ontmoeten. En dat kan hier!"

International HortiWeek 2011
De volgende internationale handelsbeurs is de FloraHolland Trade Fair Naaldwijk, die van 9 tot en met 11 maart 2011 georganiseerd wordt. Onder de noemer `International HortiWeek' vindt de najaarseditie van de FloraHolland Trade Fair Aalsmeer, samen met de Horti Fair, volgend jaar weer plaats in de eerste week van november.