Jongeren die niet verder komen bij Jeugdzorg

08/11/2010 11:23

Yes We Can camps

Jongeren die niet verder komen bij Jeugdzorg, doen dat wel bij Yes We Can camps

'Bureau Jeugdzorg doet ontegenzeggelijk goed werk. Maar veel jongeren die in de problemen komen. . . of dreigen te komen, willen een massieve direct hanteerbare oplossing. Deze jongeren willen niet in een eindeloos traject van doorverwijzingen komen' aldus Jan Willem Poot, oprichter van Yes We Can camps. Hij vervolgd met: 'Veel jongeren komen dan in trajecten terecht als dagprogramma's, internaten en opvanghuizen, of wekelijkse gesprekken met psychologen, therapeuten, maatschappelijk werkers, coaches enzovoort. Voor veel jongeren werkt dit, maar voor heel veel jongeren ook niet. Deze jongeren en ouders zien op tegen de uitzichtloosheid hiervan en haken dan af, of gaan een traject in en haken dan als nog af'.

Nieuwe website

Onze vernieuwde website geeft jongeren, hun ouders en/of partners direct inzicht in de mogelijkheden van de zeer succesvolle 3 weken camps van Yes We Can in de Ardennen. Drie weken weg naar een omgeving die continue stimulansen geeft om samen met andere jongeren, met vergelijkbare problemen, te werken aan oplossingen en verandering. Ook de ouders kunnen, indien gewenst, een vol weekend meedraaien om hun eigen aandeel in de situatie te ondervinden. Daarin actief bijgestaan door een zeer professioneel team therapeuten, ervaringsdeskundigen en outdoor coaches die 24 uur per dag aanwezig zijn.

Resultaat

Vooraf aan de deelneming gaat een intake gesprek. Daarbij wordt samen met de betreffende jongeren het probleem inzichtelijk gemaakt. De stelregel van Yes We Can camps is dat de jongere zelf moet aangeven dat hij of zij het traject in wil. Met een beetje motivatie gaat dit al lukken. 'Het intake gesprek waarbij over het algemeen ouders of partners aanwezig zijn is een indringende, vaak emotionele, aangelegenheid waar we ook ruim de tijd voor nemen. Feitelijk wordt daarin al de kiem gelegd voor het weer terugkrijgen van een positieve kijk op de toekomst. Wat wij ook heel belangrijk vinden is het na traject. Alle deelnemers krijgen een concreet individueel adviesplan. Elke 2 weken zijn er "after care avonden" voor alle jongeren en, eventueel, familie. Ook na 1, 3, 6 en 12 maanden is er gelenheid voor een nagesprek op het hoofdkantoor. Een intake kan al binnen 3 dagen. Elke maand zijn er weekend camps en 3 weken camps, zodat er geen wachttijden zijn en er direct gestart kan worden'.

Particulier initiatief

'Yes We Can is een particulier initiatief zonder enige subsidie. . . en dat is goed. Dat verplicht ons om zeer concreet, effectief en met goed resultaat te werken, en dat doen we dan ook!' aldus Jan Willem Poot.





http://www.yeswecancamps.com