Rechtbank Almelo


Expositie Gosse Kootstra in gerechtsgebouw Almelo

Almelo, 8 november 2010 - In het gerechtsgebouw te Almelo is tot eind december 2010 een expositie met werk van Gosse Kootstra te bewonderen. Het betreft een kleurrijke selectie van 34 olieverfschilderijen op doek en paneel.

Over de expositie
Een belangrijk thema in het werk van Gosse Kootstra is de mens en zijn emoties in relatie tot zijn omgeving. In zijn werk geeft hij hieraan vorm door middel van sterke, kleurrijke composities. De schilderijen kunnen voornamelijk worden gekarakteriseerd als semi-figuratief. Het meest recente werk bestaat vooral uit collages van geabstraheerde landschappen. Ondanks een helder en uitbundig kleurgebruik kenmerken de schilderijen zich veelal door een ingetogen, mysterieuze sfeer.

In de ruime en lichte centrale hal van het gerechtsgebouw komen de 34 schilderijen goed tot hun recht. De expositie is voor publiek vrij toegankelijk tijdens werkdagen van 8:30 tot 17:00 uur. Bezoekers dienen er wel rekening mee te houden dat bij de ingang veiligheidscontrole plaatsvindt.

Bij de infobalie en de bodebalie in de centrale hal is een overzicht van de geëxposeerde schilderijen verkrijgbaar. De werken zijn ook te koop.

Over de kunstenaar
Gosse Kootstra werd geboren in 1957 te Apeldoorn en is nu woonachtig in Wierden. Naast zijn werk als juridisch medewerker bij de sector bestuursrecht van de rechtbank Almelo is Gosse werkzaam als beeldend kunstenaar. Al sinds zijn jeugd houdt hij zich intensief bezig met tekenen en schilderen. Gosse kreeg les in schilderen en modeltekenen van kunstenaars als Anne Kreiter, Henk Keijl en Peter Geerts. Voor het overige is hij autodidact.
Tegenwoordig werkt Gosse voornamelijk met olieverf, maar hij gebruikt soms ook een gecombineerde techniek van acryl en pastel. Daarnaast maakt hij model- en portretstudies in houtskool en krijt. Gosse exposeert regelmatig in galeries en openbare ruimten. Zie voor meer informatie de website www.gossekootstra.nl.

Bron: Rechtbank Almelo
Datum actualiteit: 8 november 2010 Naar boven