Politie Twente

Persberichten Politie Twente 8 november 2010

Drie personen aangehouden

Enschede

Een 18- en een 23-jarige man uit Enschede en een 18-jarige vrouw uit Zutphen werden zondagavond 7 november aangehouden, omdat zij betrokken waren geweest bij een inbraak in een bouwkeet. Omstreeks 22.45 uur trof een surveillerende hondengeleider van de politie op de Heidevlinder in Enschede een 18-jarige man uit Enschede aan. De man was in het bezit van inbrekerswerktuig. Even later kwamen een 23-jarige man en een 18-jarige vrouw te voorschijn. Zij hoorden bij elkaar. In een bouwkeet was een brandblusser gestolen en buiten de keet leeggespoten. Het drietal is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010100664)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 46-jarige man uit Enschede heeft een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van gezinsleden. (2010100536)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Ruit ingegooid van woning, politie zoekt getuigen

Enschede

De bewoners van een woning aan de Honinglohoek in Enschede kregen in de nacht van zondag 7 op maandag 8 november de schrik van hun leven. Omstreeks 23.30 uur werd een ruit van hun woning ingegooid. Gelukkig was op dat moment niemand in die ruimte waardoor niemand gewond is geraakt.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van dit voorval. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (201010668)

Eigenaar hond mishandeld en hond gewurgd, politie zoekt getuigen

Enschede

Een 34-jarige man uit Hengelo werd in de nacht van zondag 31 oktober op maandag 1 oktober mishandeld door een onbekende man, zijn hond werd even later dood aangetroffen. De politie zoekt getuigen.

In de nacht van zondag 31 oktober op maandag 1 november omstreeks 01.30 uur werd een 34-jarige man door een onbekende man mishandeld. De man liet zijn hond uit op de hondenuitlaatplaats aan de Jules Haeckstraat in Hengelo. De onbekende man sloeg de 34-jarige en kwam de man ten val. Zelfs op de grond werd de 34-jarige mishandeld door de onbekende man. Zijn hond, een Jack Russel, ging op de vlucht. De volgende dag werd de hond dood aangetroffen. De dierenarts constateerde dat de hond gewurgd was. De aanleiding van de mishandeling is onbekend. De onbekende man had het volgende signalement: . Blanke man
. Ongeveer 45 jaar oud
. Ongeveer 1,90 meter lang . Kaal hoofd
. Fors postuur
. Hij droeg een zwarte bomber jack en een spijkerbroek . Mogelijk had de man een Duits accent

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de mishandeling of verwurging van de hond. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010098262)

Verdachte aangehouden voor overval Almelo
Een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd zaterdag 6 november aangehouden. De man wordt verdacht een gewapende overval te hebben gepleegd op een cafetaria aan de Violierstraat in Almelo op vrijdag 5 november. De Politie Twente startte direct na de overval een onderzoek. De man kon worden aangehouden in een opvanghuis aan de Wierdensestraat in Almelo (2010100176)

Onderstaand persbericht werd vrijdag 5 november verzonden Almelo
Omstreeks 20.20 uur werd een cafetaria aan de Violierstraat in Almelo overvallen. Op camerabeelden ziet het personeel dat een man de cafetaria binnenkomt met vermoedelijk een wapen in zijn hand. Het personeel weet zich op te sluiten. De man maakt een onbekend geldbedrag buit en verlaat het pand.

Het volgende signalement van de dader is bekend: . Man van ongeveer 20-25 jaar oud; . De man droeg een zwarte korte jas met capuchon; . Onder de capuchon droeg de man een lichtgekleurde muts met daarop zwarte, verticale strepen. . Verder droeg de man een donkere broek met een witte bies over de zijkant.

Er werd een Burgernetactie opgestart. 80 deelnemers werden geselecteerd. Omstreeks 22.15 uur werd de actie beëindigd. De actie leverde geen reacties op van burgernetdeelnemers. De politie is dan ook nog steeds op zoek naar getuigen. Mensen die iets ongewoons of opvallends hebben gezien in de omgeving van de Violierstraat, worden verzocht zich te wenden tot Politie Twente, rechercheteam Almelo.

Diverse inbraken in bedrijfsbussen Haaksbergen
In Haaksbergen zijn in het afgelopen weekend meerdere inbraken geweest in bedrijfsbussen. Bij de Politie Twente zijn zes aangiftes binnengekomen. Er wordt niet uitgesloten dat er bij meer bedrijfsbussen is ingebroken het afgelopen weekend. De bussen stonden op de Hengelosestraat, Aert van Nesstraat, Karel Doormanstraat, van Kinsbergenstraat en de Trompstraat, zowel binnen als buiten de bebouwde kom, in Haaksbergen geparkeerd. Bij twee bussen is het tot een poging inbraak gebleven. In de overige vier bussen werd voor een groot bedrag aan gereedschap weggenomen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraken. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Haaksbergen 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010100650)